The Solution Bar

The Solution Bar

Binnen een kantoor is de koffiebar vaak een centrale hub voor energie en gezelligheid. Tijdens de WorkPlace Xperience gaf designer David Kulen een eigen draai aan de koffiebar.

Op de Workplace Xperience presenteerde Powerplant de Solution Bar, een food performance samengesteld door David Kulen en Delphine Bagnol. De Solution Bar dient als model of blauwdruk voor wat mogelijk is. Door een radicaal menu te presenteren hebben ze een open discussie op gang gebracht over de hospitality behoeften op de werkplek van nu en in de toekomst.

Alternatieve energie

Hoewel koffie is geëvolueerd van de traditionele filtermachines naar een reeks dranken op basis van espresso en bekwame barista’s, denken ze bij Powerplant dat veranderende eet- en drinkgewoonten en de fluctuerende boonprijzen kansen bied om na te denken over de koffiebar van de toekomst. We onderzoeken alternatieve manieren om energie op wekken en te socialiseren op de werkplek.

Bij de bar kon je op basis van je behoeften een uniek alternatief op koffie krijgen. Van matcha tot bloemen, op verschillende manieren kon je aan de solution bar een alternatief op koffie krijgen.

Designer

TIjdens de Workplace Xperience waren er meerdere designers bekend die letterlijk vorm en inhoud gaan gaven aan het evenement op basis van 7 thema's.  David Kulen was de designer van het thema Workplace Design. "Binnen Workplace Design komen meerdere design disciplines samen om één wereld te creëren, en het is mijn uitdaging om deze werelden uniek en passend te maken voor elk bedrijf en zijn medewerkers. Het creëren van een experience wordt alleen maar belangrijker om mensen verbonden te laten zijn met bedrijf en de cultuur. Vanuit het ontwerp van horeca locaties ben ik niet anders gewend om aantrekkelijke ervaringen te creëren. Ik zie dat de gedachtes en methodes van horeca ontwerp steeds relevanter worden in het ontwerp van werkplekken." - David Kulen, Creative Director Powerplant

Bekijk de aftermovie van het evenement hier!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven