David Kulen

David Kulen

Creative Director

Powerplant

Workplace Design is een design gebied wat in verandering is, eigenlijk is dit al 10/15 jaar aan de gang. Waar voorheen de werkplek vooral faciliteerde in core functionaliteit (archief kasten, zware computers en andere tools van werk) is er een shift ontstaat naar het faciliteren van werktypen en flows. Deze shift vraagt een andere aanpak voor het ontwerp van de werkplek. Dit gecombineerd met een hybride realiteit maakt workplace design voor mij een relevant en actueel design gebied, wat de veranderingen van de maatschappij vangt.

Op welke manier sluit Workplace Design in jou ogen aan op de Workplace Xperience?

Binnen Workplace Design komen meerdere design disciplines samen om één wereld te creëren, en het is mijn uitdaging om deze werelden uniek en passend te maken voor elk bedrijf en zijn medewerkers. Het creëren van een wereld is voor mij dan ook een experience, en zo een experience wordt alleen maar belangrijker om mensen verbonden te laten zijn met bedrijf en de cultuur. Vanuit het ontwerp van horeca locaties ben ik niet anders gewend dan een aantrekkende experience te creëren, die is namelijk essentieel om het concept te laten slagen. Ik zie dat de gedachtes en methodes van horeca ontwerp steeds relevanter worden in het ontwerp van werkplekken.

Wil jij de andere designers, sprekers, keynotes, rondetafel sessies, pitches, award uitreikingen en deze masterclass in circulariteit niet missen? Zet dan de Workplace Xperience in je agenda voor 14 & 15 maart 2023. Lees hier alles over het evenement

Terug naar boven