Ahrend partner WorkPlace Xperience

Ahrend partner WorkPlace Xperience

De Qabin-collectie en de Balance Comfort. Dat zijn twee van de innovaties die WPX-partner Ahrend op 29 en 30 maart laat zien in hub 43 op de WorkPlace Xperience. Karlijn Jonker, Salesmanager Ahrend, vertelt erover.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen in de gezonde en duurzame werkomgeving?

“Een gezonde en duurzame werkomgeving, dat is voor Ahrend een vitale en inspirerende werkomgeving, waarmee je werknemers gelukkiger, gezonder én effectiever kunt laten werken. Een ergonomische (zit/sta) werkplek speelt hierbij een belangrijke rol, evenals goede akoestiek. Verder dragen een comfortabel binnenklimaat, veel planten en natuurlijk licht ook positief bij aan het welzijn op de werkvloer. En de belangrijkste ontwikkeling, nu iedereen weer terug mag naar kantoor, is de mogelijkheid die je je werknemers biedt om hybride te kunnen werken, zoals bijvoorbeeld door toepassing van de Qabin, één van de space-in-space-oplossingen die Ahrend biedt.”

Hoe zet jij met je organisatie de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen?

“In de visie van Ahrend gaat de toekomstige werkomgeving een reis faciliteren door een diversiteit aan fysieke werkplekken. Medewerkers zoeken gedurende hun werkdag de ruimtes op die het beste bij hen passen; de ruimtes waarin zij op dat moment, of voor de betreffende taak, het best kunnen presteren. Precies dit verstaan wij onder de Hybrid Working Community: een werkomgeving die meer ruimte(s) biedt aan iedere medewerker om zijn of haar eigen, unieke workjourney te maken.”

Waarom heb je besloten met jouw organisatie deel te nemen aan de WPX?

“De thema’s die tijdens WPX aan bod komen, zoals Wellbeing, Vitality, Hybrid Working en Social Responsibility dat zijn essentiële pijlers voor het succes van organisaties en dé pijlers voor alle interieurvisies en inrichtingen die Ahrend ontwerpt en realiseert. Het delen van onze kennis en het tonen van innovaties op deze gebieden doen wij graag en wij kijken ernaar uit om de Vitaliteitsmanagers, HR Managers, Real Estate Managers, Chief Happiness Officers, CEO’s, Facility Managers, Mobiliteits Managers en Huisvestingsmanagers in antwoorden te voorzien op de vraagstukken die bij hen leven.”

Wat maakt in jouw ogen de WPX onderscheidend ten opzichte van andere beurzen/evenementen?

“De missie om te werken aan een gezonde en duurzame werkomgeving, gecombineerd met de focus op het welzijn en het werkgeluk van de medewerkers.”

Kun je al een tipje van de sluier oplichten van de innovaties/projecten die je op de WPX gaat presenteren?

“Jazeker, de Qabin-collectie, één van de space-in-space-oplossingen die Ahrend ontwikkelde. Binnen veel organisaties zien we een toenemende behoefte aan plekken om te (video)bellen of overleggen binnen een open ruimte, zonder daarbij collega’s te storen. Ook is het prettig om afgezonderd, met extra focus en concentratie, te kunnen werken als bepaalde activiteiten daarom vragen. Voldoende ruimte faciliteren voor (tijdelijke) afzondering, draagt bij aan een prettige balans in de werkomgeving. Ook de toegenomen behoefte aan videobellen vraagt een oplossing waarbij medewerkers voor korte of langere tijd afgesloten van anderen in dezelfde ruimte kunnen werken. De Qabin collectie biedt die oplossing.

Ook tonen we de Balance Comfort: een integrale high-tech oplossing die je persoonlijke controle geeft over je werkplek. Voor een optimale productiviteit moet de heersende binnentemperatuur tussen de 20-25°C liggen. Maar de perceptie van het klimaat verschilt per persoon; jong of oud en man of vrouw. Daarbij leidt één algemeen klimaat tot comfortklachten bij individuele werknemers. Het comfort van deze Balance werkplek kun je volledig personaliseren, waarbij je onder andere de biodynamische verlichting, temperatuur, hoogte en koeling op basis van je persoonlijke voorkeuren makkelijk instelt. Uit recent gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die invloed hebben op het binnenklimaat gemiddeld 6,3% productiever verwachten te zijn en gemiddeld 1,5 keer minder ‘sick building klachten’ hebben, daar draagt de Balance Comfort dan ook positief in bij.”

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven