Samen werken aan een vitaliserende werkomgeving

Samen werken aan een vitaliserende werkomgeving

Hoe werk je samen om een vitaliserende werkomgeving te realiseren? We spreken met Karlijn Jonker van Ahrend over hoe het kantoor je welzijn positief kan veranderen.

Vitaliserend

Ahrend was er al bij vanaf de allereerste editie van de WorkPlace Xperience en inmiddels is het de derde keer dat zij kennisdelen op de beursvloer. Het belang hiervan wordt volgens Jonker, die de rol vertolkt van Salesmanager bij Ahrend, elk jaar duidelijker: "Het is mooi om deel te nemen aan alweer de derde editie. De WPX vult een kennisgat rondom de vitaliserende werkplek, waar volgens ons meer aandacht voor nodig is. Duurzaamheid is nog steeds vaak gespreksonderwerp nummer één en Ahrend heeft dit verweven in haar DNA. Vitaliserende werkplekken zien wij als the next step. Daarnaast is het ook niet een traditionele 'beurs' maar een Xperience en daar komt een ander type bezoeker op af. Die wil geïnspireerd worden over de onderwerpen die wij ook belangrijk vinden. Dat is iets wat ons echt aanspreekt." 

Gezonder

Jonker wil dan ook meer aandacht vragen voor de vitalisatie van de werkomgeving. "Met meer energie en een beter gevoel je werk verlaten dan dat je startte, dat is ons uitgangspunt. Terug naar kantoor komen is natuurlijk een groot onderwerp geworden. Je hoort ook al dat sommige mensen weer naar werk toe 'moeten'. Volgens ons zit er tussen moeten en willen veel ruimte. Creëer een aantrekkelijke werkomgeving, die duurzaam en vitaliserend werkt, dan ben je al een heel stuk verder. " Veel organisaties zijn hier ook al druk mee bezig, volgens Jonker. "HR, Facilitair, Finance, iedereen denkt mee over de inrichting van de werkomgeving nu. Er komt veel meer bij kijken, we zijn al ver weg van de gedachte dat je slechts bureaus en stoelen nodig hebt om je werkomgeving in te richten." 

Heroes @ Work

Het thema Heroes @ Work spreekt Jonker ook erg aan. "Daarin zien we de verschuiving van duurzaam naar vitaal.  Duurzaamheid is en blijft belangrijk, voor ons is dit nog steeds een van de belangrijkste uitganspunten in onze ontwerpen. Maar ook het welzijn van medewerkers staat centraal. Het is belangrijk dat je fysiek, mentaal en sociaal gestimuleerd wordt in de werkomgeving. Je moet je er thuis voelen, kansen krijgen je te ontwikkelen en collega's te ontmoeten. Vanuit die gedachte ontwerpen wij werkomgevingen. Dat doen we omdat we erin geloven dat een vitaliserende werkomgeving talent aantrekt en medewerkerstevredenheid verhoogt en daarmee cruciaal is voor het succes van organisaties."

Jonker vertelt verder over samenwerkingen: "We zoeken dat ook in partnerships, onder meer vanuit de Workplace Vitality Hub in Eindhoven, daar werken we al samen met Zens en CTOUCH. Met die partners zijn we ook verbonden op de WPX 2024. Om dat uit te dragen kiezen we voor een open stand."

permalink

Meer artikelen van Ahrend

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven