Spacewell partner WorkPlace Xperience

Spacewell partner WorkPlace Xperience

Het motto van Spacewell is ‘Make buildings work for people’. Die gebouwgebruiker staat ook centraal op WorkPlace Xperience. Daarom is Spacewell partner van WorkPlace Xperience vertelt Sven Toelen.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen in de gezonde en duurzame werkomgeving?

“Door de pandemie zijn we anders gaan werken en wordt de werkplek flexibeler; ook zijn mensen zich meer bewust geworden van het belang van binnenklimaat en luchtkwaliteit. Aangezien we in geïndustrialiseerde landen meer dan 90% van ons leven binnenshuis doorbrengen, verwachten we dat de gebouwen die we gebruiken een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid op lange termijn. Medewerkers willen erop kunnen vertrouwen dat de lucht in hun werkruimtes schoon is wanneer ze weer op kantoor komen. Werkgevers beseffen ook dat een slimme werkplek met goede binnenluchtkwaliteit een zakelijk voordeel oplevert.”

Hoe zet je met je organisatie de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen?

“Digitalisering speelt een steeds grotere rol in het optimaliseren van gebouwen en werkplekken.  Zo biedt het IoT en realtime-datacaptatie mogelijkheden voor een beter gebruik van de ruimte en een gezond binnenklimaat. Met kleine sensoren kun je continu de bezetting van zalen en werkplekken meten en in kaart brengen. Daardoor krijg je zicht op de werkelijke bezeting en benutting en kun je niet alleen de totale oppervlakte optimaliseren maar ook de configuratie van de werkomgeving. Ook kunnen beheerders op basis van de gemeten luchtkwaliteit acties uitvoeren en zo direct zorgen voor een gezond binnenklimaat, wat niet alleen het welbevinden van medewerkers bevordert, maar ook hun productiviteit. En via mobiele tools krijgen medewerkers realtime informatie ter beschikking die het samenwerken faciliteert.”

Waarom heb je besloten met jouw organisatie deel te nemen aan de WPX?

“We willen graag met de buitenwereld delen hoe onze software en technologieoplossingen kunnen helpen bij het creëren van een smart workplace. Voor ons staat de gebouwgebruiker daarbij centraal. Per slot van rekening is ons motto: ‘Make buildings work for people’. Die gebouwgebruiker staat ook centraal op WPX.”

Wat maakt in jouw ogen de WPX onderscheidend ten opzichte van andere beurzen/evenementen?

“WPX richt zich niet alleen op het vakgebied facilitair, maar echt op de volledige werkomgeving. Dat vraagt een hechte samenwerking tussen RE, FM, HR en IT, een trend die alleen maar belangrijker zal worden in de toekomst.”

Kun je al een tipje van de sluier oplichten van de innovaties/projecten die je op de WPX gaat presenteren?

“Naast een hands-on demo van sensordata op de stand, zullen we ook samen met Marieke van Beurden van Workplace Vitality Hub spreken over trends en oplossingen voor het bevorderen van vitaliteit op de werkplek in ruime zin.”

permalink

Meer artikelen van Spacewell

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven