SWP Talks op de WPX: Van claimen naar delen

SWP Talks op de WPX: Van claimen naar delen

Sandra Brunia en Hairo van den Berg spraken tijdens de WorkPlace Xperience 2023 over hoe binnen de Rijksoverheid, producten, diensten en expertise op facilitair gebied, allemaal richting een duurzame en hybride werkomgeving bewegen.

'Van claimen naar delen' was de titel van de presentatie die Sandra en Hairo gaven tijdens de WorkPlace Xperience 2023. In deze presentatie gingen zij dieper in op hoe de Rijksoverheid probeert de afstand tussen de burgers en de overheid te verkleinen.

Loketfunctie

Hairo geeft aan dat de afstand met de maatschappij te verkleinen. "Die afstand voelt heel groot, dit is wel een manier om dit te verkleinen. De belastingdienst heeft ook een loket-functie, het is niet dat mensen ons niet weten te vinden." Volgens Hairo is het belangrijk om ook de ruimte waarover de belastingdienst over beschikt beschikbaar te maken voor andere diensten. "Waarom zouden we die ruimte niet kunnen delen met andere rijksoverheidsdelen, bedrijven of zelfs een muziekschool?"

Bezetting

De reden voor deze vraag: bezetting. Volgens Sandra Brunia viel de bezetting na COVID van 60% naar 40%, met de inmiddels bekende piekdagen. Wel is er een belangrijke uitdaging met het delen van die ruimtes, namelijk veiligheid. De belastingdienst behandeld natuurlijk veel gevoelige informatie, dit vormt ook een uitdaging voor hybride werken, bepaalde informatie mag simpelweg alleen op kantoor behandeld worden.

Hairo geeft wel aan dat dit geen limitatie hoeft te zijn, door gebouwen maar gedeeltelijk beschikbaar te stellen kan je de veiligheid bewaken.

SWP Talks op de WPX

Elke donderdag verschijnt er de komende weken een nieuwe talk van de WorkPlace Xperience op Spotify. Dagvoorzitter Inge Diepman gaat met alle keynote sprekers het gesprek aan. Volg het SWP Talks kanaal om updates te ontvangen wanneer een nieuwe aflevering live gaat!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven