SWP Talks op de WPX: Jim Teunizen over Circulair bouwen

SWP Talks op de WPX: Jim Teunizen over Circulair bouwen

Jim Teunizen ging op de WorkPlace Xperience 2023 in gesprek met Inge Diepman over zijn expertise op het gebied van circulair bouwen.

Jim neemt je in deze podcast mee in het adviesproces van een circulair (ver-)bouwproject. Want hoe gaat dat nou eigenlijk, en waar moeten we op letten.

Losmaakbaarheid

Wanneer je bezig gaat met een dergelijk project moet je rekening houden met materiaalkeus en losmaakbaarheid volgens Jim. Want als het om CO2 gaat is er al veel duidelijk, maar juist als het over grondstoffen gaat staat er nog een grote uitdaging. "Allereerst moeten we zorgen dat er een duidelijke visie is" geeft Jim aan, "want vaak zit daar al een disconnect. Als je duidelijk hebt wat de visie is kan je bepalen hoe 'ver' je wil gaan."

Losmaakbaarheid is een belangrijk kenmerk volgens Jim, "in essentie gaat iedereen 'ooit' uit een gebouw. Dat is wat losmaakbaarheid zo belangrijk maakt, dit kan je goed meten met bijvoorbeeld een BCI-index."

De volledige podcast is te beluisteren op Spotify.

SWP Talks op de WPX

Elke donderdag verschijnt er de komende weken een nieuwe talk van de WorkPlace Xperience op Spotify. Dagvoorzitter Inge Diepman gaat met alle keynote sprekers het gesprek aan. Volg het SWP Talks kanaal om updates te ontvangen wanneer een nieuwe aflevering live gaat!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven