Het verschil tussen gezondheid en vitaliteit

Het verschil tussen gezondheid en vitaliteit

Het is belangrijk dat werkgevers een onderscheid maken tussen gezondheid en vitaliteit. Dat zegt Gregory Sedoc tijdens een SWP Talks op de WPX. Daarbij grijpt hij ook terug op eigen ervaringen.

In de podcast vertelt Gregory hoe hij in 2009 voor het eerst na zijn terugkomst uit Afghanistan, waar hij een maat verloor, in aanraking kwam met vitaliteit. “Ik kon me niet focussen op wat ik het liefste deed, trainen om zo hard mogelijk te lopen. Pas toen ik terugging naar mijn diepere kernwaarden – het kleine jochie dat Carl Lewis zag en aan atletiek wilde doen – lukte dat.” Het brengt Gregory bij het verschil tussen gezond en vitaal: “Ik was bij terugkomst gezond en fysiek in topvorm maar in mijn hoofd door negatieve gedachtes niet meer vitaal.”

In de podcast roept Gregory medewerkers op om goed naar signalen van het immuunsysteem van hun lichaam te luisteren. En hij geeft een advies aan werkgevers waarmee ze kunnen zorgen dat medewerkers zulke signalen bij zichzelf bemerken: “Eigenlijk moet een werkgever eerst herkennen dat die signalen er zijn. Vervolgens moet hij vragen naar die signalen. En daarna kijken wat hij kan doen om de situatie voor de medewerker te verlichten.”

Aan het eind gaat Gregory opnieuw in op het verschil tussen vitaliteit en gezondheid. “Bij vitaliteit gaat het om hoe iemand in zijn vel zit, hoe gelukkig iemand is en of iemand genoeg ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Samengevat: hoe veerkrachtig is iemand? Bij gezondheid gaat het om de medische kant.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Gregory Sedoc was de zevende in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

permalink

Naar het overzicht

Meer laatste nieuws over workplace xperience

Terug naar boven