Betrek de workplace manager bij het ontwerpproces

Betrek de workplace manager bij het ontwerpproces

Door de workplace manager vroeg in het ontwerpproces van nieuwbouw te betrekken, kan de visie van de architect en van de organisatie worden verbonden. Dat stelt architect Daan Bruggink tijdens een SWP Talks op de WPX. 

Daan Bruggink was op 29 en 30 maart een van de zeven designers op de WorkPlace Xperience. In het interview met Inge Diepman geeft hij aan graag meer met workplace managers in contact te willen komen. “Als architect word je gevraagd om een gebouw te maken en als de werkomgeving aan de orde komt ben je eigenlijk al klaar. Daarom zou ik graag workplace managers in een vroeg stadium erbij willen hebben om gebouw en werkomgeving goed op elkaar af te stemmen. Zodat de visie van waaruit een gebouw wordt ontworpen kan worden doorgetrokken naar de werkplekken.”

Bruggink legt uit wat de functie van een workplace manager in zo’n proces is en waarom het belangrijk is: “Je maakt uiteindelijk een gebouw voor mensen. Door als architect de workplace manager erbij te betrekken kun je de visie van de architect en van de opdrachtgevende organisatie goed met elkaar verbinden.”

Bruggink ontwerpt vanuit de biophilische visie dat je met natuurlijke herbruikbare materialen niet alleen prachtige duurzame gebouwen kunt creëren maar ook zorgt voor een organische balans waarin mensen, flora en fauna optimaal kunnen leven, wonen en werken. Hij vertelt in de podcast dat hij veel vaker workplace managers tegenkomt die weten wat biophilic design inhoudt dan in de bouw. Hij heeft wel een verklaring: “Workplace managers werken meer met mensen en mensen hebben ‘natuur’ in feite al in zich.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Daan Bruggink was de achtste in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

 

permalink

Naar het overzicht

Meer laatste nieuws over workplace xperience

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de WorkPlace Xperience

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Terug naar boven