Een natuurlijke biophilic workplace

Een natuurlijke biophilic workplace

We zijn allemaal nog voor 99% natuurlijk gecodeerd. Hoe meer natuur in onze gebouwde werkomgeving hoe beter voor ons welzijn, concentratie en productie. Veel licht, lucht en groen past bij ons. Daan Bruggink van ORGA architect vertelt hoe een meer natuurlijk en biofilische architectuur ons gezonder maakt. Zijn basisschool De Verwondering won in 2021 de Gouden Kikker voor meest duurzame project van Nederland!

Daan Bruggink

Daan richtte in 2007 ORGA Architect op vanuit één visie: biofilisch en biobased bouwen is de toekomst. De focus bij het bouwen en verbouwen van woningen en bedrijven richt zich nu veelal op het energieprobleem. Het overkoepelende probleem dat onze natuurlijke grondstoffen de komende jaren op dreigen te raken wordt hiermee alleen symptomatisch aangepakt. Er zijn goede circulaire energiebronnen zoals zon, wind en water, die we nog beter in kunnen zetten. En het is voor Bruggink van belang dat we overschakelen op bouwmaterialen die van nature snel weer terug groeien. 

Daan Bruggink ontwerpt vanuit de overtuiging en biophilic visie dat je met natuurlijke herbruikbare materialen niet alleen prachtige duurzame gebouwen kunt creëren maar ook zorgt voor een organische balans waarin mensen, flora en fauna optimaal kunnen leven, wonen en werken. 

Op de WorkPlace Xperience neemt Daan je op woensdag 30 maart om 11:30 uur op de Mainstage mee in het thema biophilic. Naast zijn lezing richt hij ook een xperience circle in waar je kan ervaren hoe het is om in een meer biofilische, natuurlijke omgeving te werken. 

Bekijk ook het volledige programma van WorkPlace Xperience.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven