Contentprogramma WorkPlace Xperience 2022

Inspirerende keynotes, rondetafel sessies, pitches en award uitreikingen. Bekijk hieronder het volledige programma van 29 en 30 maart 2022. 

BEKIJK ALLE SPREKERS

 • TijdTitelSprekerLocatie
 • 10:30 - 11:30Hybride werkenWim KooymanConTent #1 20220329content-1

  Round table onder leiding van Wim Kooyman

  Hybride werken door Wim Kooyman

 • 11:00 - 11:30Co-creatie voor de optimale werkplekMathijs van DijkConTent #2 20220329content-2

  Het ontwerpen van een werkplek vergt meer dan het bij elkaar brengen en slim ordenen van interieurelementen. Het gaat ook verder dan aandacht voor duurzaamheid en goede klimaatbeheersing. Er is ook meer voor nodig dan aandacht voor de logistiek, de arbo-eisen en het voldoen aan het bouwbesluit.

  Alleen door je goed in te leven in de werkelijke behoeften van de gebruikers – en dat kunnen er verschillende zijn in verschillende rollen – bereik je een optimum. Design Thinking en co-creatie zijn hiervoor de uitgelezen tools. Die zijn inzetbaar voor het ontwerpen van een kantoor, een distributiecentrum, een spreekkamer. Voor de echte ervaring.

  Co-creatie voor de optimale werkplek door Mathijs van Dijk

 • 11:30 - 12:00Creëer een omgeving waar mensen zich welbevindenShenna de BruinPieter BuisConTent #2 20220329content-2

  De wereld heeft gebouwen en faciliteiten nodig waarbij het draait om de mens. Gemaakt voor het leven, duurzaam en inspirerend. Plekken waar mensen productief zijn, gedijen, welke bijdragen aan het zich lichamelijk, geestelijk en sociaal goed voelen van mensen. Pieter Buis en Shenna de Bruin, werkzaam bij HEYDAY Facility Management, nemen je tijdens deze sessie mee in de wereld van de WELL Building Standaard.

  Creëer een omgeving waar mensen zich welbevinden door Shenna de Bruin, Pieter Buis

 • 11:30 - 12:00Workplace Vitality HubMarieke van BeurdenRob van GemertMainstage 20220329congreslocatie
 • 11:30 - 12:0010.000 liter per dag, mag het dan veilig en gezond zijn?Francesco FranchimonConTent #1 20220329content-1

  Voor alles kennen wij kwaliteitssystemen om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Maar niet voor het product dat wij het meeste consumeren: Lucht – zo’n 10.000 liter per dag. De pandemie heeft ons geleerd hoe kwetsbaar wij zijn en dat onze gebouwen ons niet per definitie voldoende beschermen. Het bouwbesluit, alle normen en richtlijnen zijn gedegradeerd tot oud papier. Wij moeten op zoek naar oplossingen in onze werkomgeving die ervoor zorgen dat wij veilig en gezond zijn en blijven. Dit begint bij het vraagstuk wat ongezonde lucht met ons lichaam doet. Wij moeten gaan begrijpen wanneer wat nodig is. Meer ventileren is dus niet de oplossing, zeker niet bij het transformeren van de traditionele naar de hybride werkomgeving.

  10.000 liter per dag, mag het dan veilig en gezond zijn? door Francesco Franchimon

 • 12:00 - 12:30Blue zones: De gebouwde omgeving bepaalt ons lot voor een gezonde leef- en werkomgeving.Onno DwarsMainstage 20220329congreslocatie

  Nu het thuiswerken niet meer is weg te denken, wordt de woonomgeving meer en meer hybride. Het wordt een volledige leefomgeving waar alles samen komt en waar we steeds meer eisen aan stellen. Als gebiedsontwikkelaar zijn wij al enige jaren bezig om het leven in onze projecten te definiëren. Daarbij laten we ons onder andere inspireren door de wetenschappelijke theorie van Blue Zones: plaatsen op de wereld waar mensen aantoonbaar langer leven! We stellen ons daarbij de vraag: Hoe kunnen we de woon- of werkomgeving dichter tot elkaar brengen? Onno Dwars geeft in zijn inspirerende betoog aan hoe de toekomst van onze nieuwe leefomgeving eruitziet.

  Blue zones: De gebouwde omgeving bepaalt ons lot voor een gezonde leef- en werkomgeving. door Onno Dwars

 • 12:00 - 12:30House of Hospitality, de hybride leeromgeving voor de student.Edwin KlinkertBoudewijn HamersmaConTent #2 20220329content-2

  Sinds 2019 werken ISS, ROC van Amsterdam en Accenture Nederland samen om MBO studenten op te leiden tot facilitair leidingevenden dit doen zij "on the job", een concept waarbij de traditionele schoolomgeving is ingeruild voor een hybride werk- en leeromgeving binnen de muren van bedrijven. Voor studenten in opleiding  is persoonlijke aandacht binnen het leer- en ontwikkelproces belangrijk en we koppelen talent aan het bedrijfsleven. De ontwikkeling is daarmee van grote betekenis voor studenten, docenten en medewerkers bij de bedrijfspartners.

  Boudewijn Hamersma van Accenture en Edwin Klinkert van ISS Integrated Facility Services vertellen er graag alles over.

  House of Hospitality, de hybride leeromgeving voor de student. door Edwin Klinkert, Boudewijn Hamersma

 • 12:00 - 12:30Sociale cohesieSimone LeendersConTent #1 20220329content-1
 • 12:30 - 13:00Nature Connect: Lighting inspired in natureWouter BoxhoornConTent #1 20220329content-1

  In zijn presentatie gaat Wouter Boxhoorn, Business Development Manager bij Signify, in op NatureConnect. Deze innovatie van Signify is ontwikkeld op basis van beproefde principes van ‘Biophilic Design’, waarbij elementen uit de natuur in de binnenruimte worden gebruikt om een inspirerende omgeving te creëren die de betrokkenheid van medewerkers stimuleert.

  Nature Connect: Lighting inspired in nature door Wouter Boxhoorn

 • 13:00 - 13:30Presentatie Facility & Workplace Experience onderzoek 2022Bas DrijfhoutNanda van Rijn - KoppersMainstage 20220329congreslocatie

  Wat zijn de veranderende behoeften van mijn gebruikers? En wat is de impact hiervan op de bricks, bytes, behavior en belonging? Deze vragen staan centraal in het Facility & workplace experience onderzoek van TwynstraGudde, in opdracht van FMN.

  Presentatie Facility & Workplace Experience onderzoek 2022 door Bas Drijfhout, Nanda van Rijn - Koppers

 • 13:30 - 14:00Hybrid Working: ‘de prikklok van het hybride werken’  Silvia de HaanMainstage 20220329congreslocatie

  Silvia de Haan:

  ‘de prikklok van het hybride werken’

  Hybrid Working: ‘de prikklok van het hybride werken’   door Silvia de Haan

 • 13:30 - 14:00Workplace management bij HeijmansJoppe StellooConTent #1 20220329content-1

  Tijdens het Workplace Xperience Event neem ik het publiek mee in hoe Heijmans invulling geeft aan één van de grootste klantworstelingen, te weten: grip op de grote hoeveelheid aan data en informatie. Daarbij laat ik zien hoe Iris (het systeem waar we dat mee borgen) vandaag de dag is ingericht en hoe dit de komende periode gaat ontwikkelen.

  Alles om de klant te helpen haar leven een stukje makkelijker te maken!

  Workplace management bij Heijmans door Joppe Stelloo

 • 13:30 - 14:30Round Table: Hybride werken en sociale cohesie bij gemeentenSimone LeendersConTent #2 20220329content-2

  Moderator: Simone Leenders

  Round Table: Hybride werken en sociale cohesie bij gemeenten door Simone Leenders

 • 14:00 - 14:30Reinventing the officeAnnelou de GrootRobbart ValkMainstage 20220329congreslocatie

  De wereld heeft niet alleen betere gebouwen nodig. De wereld heeft een ontwikkelaar nodig die constant nadenkt over het geluk en het welzijn van de gebruikers.

  Die niet denkt in gebouwen, maar in omgevingen waar mensen elkaar ontmoeten en zich veilig voelen.

  Reinventing the office door Annelou de Groot, Robbart Valk

 • 14:00 - 14:30Samenwerking Openr & CES en Co-Office als klant: Je bent een rund als je met sleutels stunt.Gijs van DijkBas BraaksmaConTent #1 20220329content-1
 • 14:30 - 15:00Employee ExperienceHeleen MesMainstage 20220329congreslocatie

  Employee Experience is trend nr 1 in organisaties. Wat is het verschil met HRM? Hoe ziet top werkgeverschap 2022 eruit? Hoe kan de workplace experience daaraan bijdragen? Hoe ontwerp je een geweldige medewerkersbeleving? Heleen Mes beantwoordt deze vragen en gaat in op het belang van werkgeluk door M.A.G.I.C in organisaties en het creëren van de beste employee experience door te werken aan H.E.A.R.T. 

  Employee Experience door Heleen Mes

 • 14:30 - 15:00The future workplace: a look backBram AarntzenConTent #1 20220329content-1

  Hoe implementeer ik vandaag de juiste technologische innovaties voor een veilige, aantrekkelijke en gezonde werkomgeving in de toekomst? Als Facility Manager, HR Manager, WorkPlace Manager, Real Estate Manager en/of IT Manager houdt deze vraag je vast bezig.

  Bram Aarntzen (Solution Director bij Planon) gaat deze vraag beantwoorden door te gaan tijdreizen. Vanuit de toekomst blikt hij terug op de tegenwoordige tijd en zodat je kunt zien welke keuzes je in de toekomst daadwerkelijk verder hebben geholpen en hoe deze dan geïmplementeerd zijn. Deze inzichten helpen om vandaag de juiste keuzes te maken, prioriteiten te (ver)leggen en voor te sorteren op wat er van jou verwacht wordt in de toekomst als het gaat om technologische vooruitgang.

  The future workplace: a look back door Bram Aarntzen

 • 14:30 - 15:00Circulaire vergaderruimtesSasja FransenJohan KoningConTent #2 20220329content-2

  DE IDEALE KANTOORINDELING: DIE RITS JE!

  Complete vrijheid om je bedrijfsruimte flexibel in te richten? De wanden van Ritswand worden door middel van de gepatenteerde rits-verbinding met elkaar verbonden, er komt geen gereedschap aan te pas. De ruimtes worden verder met een uniek stelsysteem tussen vloer en plafond geklemd. Het grote voordeel: met Ritswand hoef je geen ingrijpende, bouwkundige aanpassingen te laten verrichten, het gebouw wordt niet beschadigd en bij een verhuizing neem je de ruimtes gewoon weer mee.

  FLEXIBEL ZONDER BOUWKUNDIGE AANPASSINGEN

  Flexibiliteit en snelheid zijn in het huidige tijdsbeeld van groot belang, ook als het aankomt op het indelen van bedrijfsruimtes. Je wilt snel kunnen schakelen bij veranderingen. Met de producten van Ritswand kun je altijd flexibel meebewegen met ontwikkelingen binnen je organisatie. Bij groei, krimp en verhuizing; onze producten zijn flexibel te gebruiken.

  100% DUURZAAM

  Met onze duurzame wandsystemen creëer je in no-time flexibele werkplekken, vergaderruimtes en bouw je losse ruimtes in ruimtes zoals belcellen en concentratiewerkplekken, die bovendien oneindig herbruikbaar zijn. De uit duurzaam aluminium vervaardigde modules staan los van vloer, wand en plafond en worden door middel van ritsen met elkaar verbonden. Met een MCI van 99,84% en een LCA van €3,50/m2 scoort Ritswand extreem hoog; op alle producten van Ritswand wordt door het RVO daarom  milieusubsidie toegekend.

  Circulaire vergaderruimtes door Sasja Fransen, Johan Koning

 • 15:00 - 15:30Circulair inkopen: De doorontwikkeling van circulair inkopen van kantoorinrichtingGeerke VersteegMark HamstraConTent #2 20220329content-2

  Mark Hamstra van Alliander en Geerke Versteeg van PHI Factory hebben gezamenlijk een bak ervaring met het aanbesteden van circulair kantoorinrichting.

  Mark, leveranciersmanager Werkomgeving, zal jullie meenemen in de circulaire reis van Alliander. Zij zijn in 2015 gestart met het toonaangevende circulaire huisvestingsproject in Duiven en daaraan gekoppeld het meubilair wat met dezelfde ambitie is aanbesteed. Nu staan ze aan de vooravond om het meubilair contract te vernieuwen. Een terugblik op de gekozen definiëring, hoe ze dit destijds in de markt hebben gezet, welk aanbod hierop terug is gekomen en vooral wat werkte wel en wat niet! Dit alles om in de mix te gooien om next steps te gaan zetten 7 jaar later.

  Geerke, circulair inkoopspecialist, kan inmiddels circulaire kantoorinrichtingstenders op twee handen tellen. Zowel aan de marktzijde als opdrachtgeverskant ondersteunt zij bij het formuleren van een circulaire ambitie en de vertaling naar aanbiedingen of inkoopdossiers. Op basis hiervan zal zij jullie meenemen aan de hand van een stappenplan langs de highlights van dit soort inkooptrajecten. Hoe heeft dit zich doorontwikkeld sinds de eerste tender die ze draaide in 2015? Welke veranderingen zien we bij marktpartijen, uitvragen van opdrachtgevers, meetbaarheid en goed opdrachtgeverschap?

  Circulair inkopen: De doorontwikkeling van circulair inkopen van kantoorinrichting door Geerke Versteeg, Mark Hamstra

 • 15:00 - 15:30Een gezond gebouw: wie gaat dat betalen?Wietse WalingaFrancesco FranchimonConTent #1 20220329content-1

  Een gegarandeerd gezond gebouw waar mensen beter presteren en mensen zich aantoonbar beter voelen. Dat wil natuurlijk iedereen. Maar wie gaat dat betalen? De eigenaar? De huurder?  De verzekeraar? Vaak is er bij het renoveren naar een gezond gebouw sprake van een zogeheten split incentive. Degene die moet investeren is niet degene die er van zal profiteren. Hierdoor ontstaat snel een impasse in deze belangrijke projecten.

  Francesco Franchimon en Wietse Walinga ontwikkelen een nieuwe fonkelnieuw concept: de WELLCO. Geïnspireerd door de ESCO financiering formule gaan Francesco en Wietse gezamenlijk met 10 development partners het nieuwe WELLCO model ontwikkelen en uitvoering geven in projecten.

  Interessant model voor huurders, beleggers, financiers, leveranciers en adviseurs.

  Een gezond gebouw: wie gaat dat betalen? door Wietse Walinga, Francesco Franchimon

 • 15:00 - 16:00VitalityGregory SedocMainstage 20220329congreslocatie

  Gregory Sedoc

  Vitality door Gregory Sedoc

 • 15:30 - 16:00Flexibel werken vraagt om flexibele tools  Sander MunstermanJohan VerschoorConTent #1 20220329content-1

  Door de coronapandemie en de overgang naar het hybride werken zijn is flexibel werken nog flexibeler geworden. Ook bij gemeentelijke organisaties. Die toegenomen flexibiliteit vraagt om tools die daarop inspelen. Johan Verschoor van de BAR-organisatie en Sander Munstermann van Approxx vertellen over de ontstaansgeschiedenis van een van die tools, de FlexApp. Ook gaan ze in op de invloed van de coronapandemie en de opkomst van het hybride werken en de voordelen voor medewerkers, beheerders en de organisatie  zelf.

  Flexibel werken vraagt om flexibele tools   door Sander Munsterman, Johan Verschoor

 • 15:30 - 16:00Flexibiliteit met Furniture as a ServiceDionne EwenConTent #2 20220329content-2

  90% van het meubilair belandt na een korte gebruiksperiode op de afvalberg. En dit voordat het meubilair kapot is. Maar dit moet toch anders kunnen? Flexibiliteit om de werkomgeving aan te passen aan nieuwe behoeften, zonder dat het meubilair als afval afgevoerd wordt. Met Furniture as a Service blijft de werkomgeving relevant, terwijl meubilair optimaal benut wordt en circuleert tussen verschillende gebruikers. Furniture as a Service groeit snel en het levert iedereen veel op.

  Flexibiliteit met Furniture as a Service door Dionne Ewen

 • 16:00 - 16:30Ketensamenwerking in een Circulaire Coalitie bij Nationale NederlandenPieter LemsMichael van der MeerConTent #1 20220329content-1

  Het vormen van een circulaire coalitie is een innovatieve manier van samenwerking tussen klant, leveranciers en startups. Tijdens deze sessie delen we met je: hoe deze ketensamenwerking bij Nationale Nederlanden tot stand is gekomen, welke meetbare successen die heeft opgeleverd en hoe dit toepasbaar kan worden gemaakt in de praktijk. Ketensamenwerking is key in het versnellen naar de circulaire economie.

   

  Ketensamenwerking in een Circulaire Coalitie bij Nationale Nederlanden door Pieter Lems, Michael van der Meer

 • 16:00 - 16:30Gezond binnenklimaat - inspirerende voorbeeldenPiet JacobsConTent #2 20220329content-2

  Het Binnenklimaat Label is een nieuw en onafhankelijk keurmerk dat aantoonbaar maakt hoe comfortabel en gezond een kantoorgebouw is. De score komt tot stand op basis van vier onderdelen: lucht, licht, klimaat en geluid. Met het Binnenklimaat Label wordt dus in één oogopslag duidelijk hoe het met het binnenklimaat van het gebouw gesteld is. Het label geeft de eigenaar bovendien de zekerheid dat de vooraf gestelde prestatie-eisen ook daadwerkelijk behaald worden. Vergelijk het met het energielabel dat aangeeft of een apparaat energiezuinig is of juist helemaal niet.

  Gezond binnenklimaat - inspirerende voorbeelden door Piet Jacobs

 • 11:30 - 12:00Een natuurlijke biophilic workplaceDaan BrugginkMainstage 20220330congreslocatie

  We zijn allemaal nog voor 99% natuurlijk gecodeerd. Hoe meer natuur in onze gebouwde werkomgeving hoe beter voor ons welzijn, concentratie en productie. Veel licht, lucht en groen past bij ons. Daan Bruggink van ORGA architect vertelt hoe een meer natuurlijk en biofilische architectuur ons gezonder maakt. Zijn basisschool De Verwondering won in 2021 de Gouden Kikker voor meest duurzame project van Nederland!

  Een natuurlijke biophilic workplace door Daan Bruggink

 • 11:30 - 12:00Bij een slim gebouw staat de gebruiker centraal!Wilfred van der PlasConTent #1 20220330content-1

  - Wet- en regelgeving (EPBD III), certificering (waarde toevoegen met SmartScore) en beweging (hybride tijdperk)

  - Digital twin: de kracht ervan en het groeimodel

  - Wat is de rol van data en over welke data hebben we het?

  - Technologie staat ten dienste van de mens in plaats van andersom

  - Praktijkcases: DWA Gouda met eerste Binnenklimaat Label in Nederland, Herman Gortercomplex en Hourglass

  Bij een slim gebouw staat de gebruiker centraal! door Wilfred van der Plas

 • 11:30 - 12:00Akoestisch comfort op de werkplek Gislaine SchrijnemaekersConTent #2 20220330content-2

  Akoestiek is een belangrijk onderdeel van ons werkgeluk, aldus Gislaine Schrijnemaekers: “Arbeidsproductiviteit en concentratievermogen zijn direct verbonden met ons werkgeluk en daarmee met akoestiek. Als je een dag in een ruimte werkt met een slechte akoestiek, vergt dat energie en voel je je uitgeblust en moe als je thuiskomt. Werk je dagelijks in zo’n ruimte kan dit op den duur zelfs leiden tot lichamelijke en psychische klachten.” In het ontwerpstadium of bij klachten kan een passend akoestisch ontwerp klachten voorkomen, wegnemen of verminderen. Gislaine: “Samen kunnen we een gezonde en prettige werkplek maken.” 

  Akoestisch comfort op de werkplek  door Gislaine Schrijnemaekers

 • 12:00 - 12:30Plastic is het nieuwe goud, lang leven plastic!  PwC & ISS onderweg naar Zero WasteRob KlinkertDouwe DriehuisConTent #2 20220330content-2

  Zero Waste, iedereen heeft het erover, maar wie is er al zo ver? Niemand! De duurzaamheidswereld is voortdurend in beweging, en we proberen allemaal de juiste kant op te bewegen. Maar hoe ga je nu om het vraagstuk van plastic disposables? Moet je dit nu binnen de F&B behouden of juist afscheid van nemen? Vaak zijn reusables namelijk ook van materiaal gemaakt met een fossiele grondstof en/of een grote CO2 footprint. Tijdens dit half uur ga je ervaren hoe PwC & ISS deze vragen hebben opgepakt. Het is een praktische en prikkelende presentatie waarmee je vol nieuwe ideeën terug naar kantoor gaat.

  Plastic is het nieuwe goud, lang leven plastic!  PwC & ISS onderweg naar Zero Waste door Rob Klinkert, Douwe Driehuis

 • 12:00 - 12:30Bevindingen NTT 2021 Global Workplace Report; Waar staat u als organisatie?Harald den HouterSebastiaan HoogstadtMainstage 20220330congreslocatie

  Presentatie van de conclusies uit het NTT 2021 Global Workplace report en een call-to action om na te denken over hoe uw organisatie het verschil kan maken voor de moderne medewerker en de toekomst van werk.

  Bevindingen NTT 2021 Global Workplace Report; Waar staat u als organisatie? door Harald den Houter, Sebastiaan Hoogstadt

 • 12:00 - 12:30'De slimme route naar duurzaam, gezond en toekomstbestendig vastgoed' André FiletJoyce van de VeldeConTent #1 20220330content-1

  Graag nemen wij u mee op onze gezamenlijke reis naar duurzaam, gezond en flexibel vastgoed. Voor deze reis hebben wij onze pragmatische routekaart toegepast waarbij de gezamenlijk gedefinieerde doelstellingen het vertrekpunt zijn. In onze aanpak staan duurzaamheid, inzicht in het daadwerkelijke vastgoedgebruik, proactief advies maar ook prestatie garanties centraal.

   

  'De slimme route naar duurzaam, gezond en toekomstbestendig vastgoed'  door André Filet, Joyce van de Velde

 • 12:30 - 13:00Meetprotocol Micro-organismen Utiliteitsgebouwen - Microbiologisch lucht- en contactonderzoekRuud HennepMichel van VeenConTent #1 20220330content-1

  Luchtkwaliteit speelt een grote factor in het creëren van een gezond en comfortabel binnenklimaat. De meest toegepaste wijze om de luchtkwaliteit te controleren is het microbiologisch luchtonderzoek. In 2007 heeft de Binnenklimaatkeur Inspectie en Advies de eerste versie van het meetprotocol gelanceerd.

  Anno 2022 is het document geëvolueerd, mede naar aanleiding van de hygiëne-eisen t.g.v. de Corona pandemie. Het eerste exemplaar van het nieuwe meetprotocol willen wij overhandigen tijdens de WorkPlace Xperience.

  Meetprotocol Micro-organismen Utiliteitsgebouwen - Microbiologisch lucht- en contactonderzoek door Ruud Hennep, Michel van Veen

 • 12:30 - 13:30Succesvolle marketing in Workplace managementWietse WalingaMartijn BosmannLisa BroosTom SchreuderConTent #2 20220330content-2

  Wat zijn de succesfactoren voor marketing in de werkomgeving? Hoe ontwikkel je hiervoor je strategie en hoe ben je hiermee succesvol? En wat zijn mooie voorbeelden hiervan?

  Ben je verantwoordelijk voor marketing, communicatie of sales in je organisatie? Kom dan naar de sessie op 30 maart en maak kennis met het nieuwe initiatief Workplace Marketing Insights + Network. Hét platform voor marketeers van de gezonde werkomgeving. Check hier de nieuwe site: https://workplacemarketing.nl/. Wij vertellen je graag alles over dit nieuwe initiatief en presenteren je inspirerende voorbeelden van marketing in de werkomgeving.

  Succesvolle marketing in Workplace management door Wietse Walinga, Martijn Bosmann, Lisa Broos, Tom Schreuder

 • 13:00 - 13:30We mogen weer naar kantoor. Fijn! Of toch niet?Alice GroenConTent #1 20220330content-1

  We mogen weer naar kantoor. Fijn! Of toch niet? De ene persoon staat te juichen en de ander is bang zijn dagelijkse rondje hardlopen te missen. Of (weer) overprikkeld te raken. Hoe zorgen we ervoor dat het thuiswerken en kantoorwerken voor íeder persoon naar een hoger niveau getild wordt? En belangrijker nog: hoe zorgen we ervoor dat we dit op een menselijke manier doen? Zodat iedereen het maximale uit zijn werk haalt, of dat nu thuis op kantoor of een combinatie van die twee is. Graag neem ik je mee in mijn persoonlijke verhaal. En daag ik jou uit om zoveel mogelijk menselijkheid te faciliteren voor ieder werkend mens.

  We mogen weer naar kantoor. Fijn! Of toch niet? door Alice Groen

 • 13:00 - 13:30Transform traditional office spaces into hybrid mixed-use spaces using user-oriented thinking and the latest technology.Frans KoningsAakash RaviMainstage 20220330congreslocatie

  Join Ysmart and Spaceti as they take you through the innovative international journeys of companies like Ahold, Deloitte, and Warner Music and the transformation of their traditional office spaces into dynamic multi-use areas for their employees and clients, powered by the latest smart building technologies.

  Transform traditional office spaces into hybrid mixed-use spaces using user-oriented thinking and the latest technology. door Frans Konings, Aakash Ravi

 • 13:30 - 14:00Hybrid Working: Creëer in 5 stappen een futureproof gebouw ingericht voor het hybride werkenSaskia SmuldersConTent #1 20220330content-1

  Iedereen heeft recht op een gezonde, veilige en comfortabele (werk)omgeving. Dit omdat het bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie, een duurzame wereld en het geluk, welzijn en productiviteit van de mensen die erin werken. Juist nu de transitie naar het hybride werken door COVID-19 in een stroomversnelling is gekomen, gelooft Beyond Eyes dat er meer mogelijkheden zijn dan ooit om dit te realiseren. Tijdens mijn presentatie zal ik aan de hand van 5 stappen vertellen hoe wij uw pand kunnen inrichten voor het hybride werken.

   

  Hybrid Working: Creëer in 5 stappen een futureproof gebouw ingericht voor het hybride werken door Saskia Smulders

 • 13:30 - 14:00Werken en ontmoeten in het vernieuwde Ondernemershuis van VNO-NCW en MKB NederlandLeo de BoerAlexandra MeeuwisseConTent #2 20220330content-2

  Afgelopen jaar heeft de Malietoren, hét Ondernemershuis van Nederland een metamorfose ondergaan. Het kantoor van VNO-NCW en MKB is getransformeerd in een bruisende werk- en ontmoetingsplek. Dit begint al op de begane grond, waar het bedrijfsrestaurant ‘de Malielobby’,  is terug te vinden. Samen met het vernieuwde vergadercentrum, is dit een uitnodigend gebied om elkaar te treffen voor formeel en informeel overleg of lobby. Gedurende de dag is er altijd levendigheid. De werkverdiepingen ademen ook ‘ontmoeting’ uit. Waaraan zeker na de lange periode van thuiswerken, behoefte is. Maar ook is er voldoende ruimte om individueel te werken. Al met al is er een eigentijdse werk- en ontmoetingsomgeving gecreëerd waar zowel gasten als medewerkers van VNO-NCW en MKB Nederland zich welkom voelen. 

  DE TOTSTANDKOMING VAN HET VERNIEUWDE ONDERNEMERSHUIS. Door: LEO DE BOER (zakelijk directeur VNO-NCW en MKB Nederland) en ALEXANDRA MEEUWISSE (senior adviseur HEVO).

  Werken en ontmoeten in het vernieuwde Ondernemershuis van VNO-NCW en MKB Nederland door Leo de Boer, Alexandra Meeuwisse

 • 13:30 - 14:30Sustainability: ‘It takes two to tango!’Jack StuifbergenRoelof van der KooiMainstage 20220330congreslocatie

  .

  Sustainability: ‘It takes two to tango!’ door Jack Stuifbergen, Roelof van der Kooi

 • 14:00 - 14:30Hybrid WorkingSilvia de HaanMike VenemaConTent #2 20220330content-2

  .

  Hybrid Working door Silvia de Haan, Mike Venema

 • 14:00 - 14:30Smart Office – de toekomst van het kantoor en verduurzamingAlexander KlompsMarc BeemsConTent #1 20220330content-1

  Met de opkomst van het hybride werken en de terugkeer naar kantoor verschuift de focus steeds meer naar samenwerken in kleinere teams, zowel fysiek als online. Deze ontwikkeling heeft gevolgen voor de toekomst en de inrichting van het kantoor. Marc Beems (salesmanager) en Alexander Klomps (Product Specialist Microsoft en Zoom) zullen in een duo presentatie meer vertellen over Smart Office oplossingen en slimme samenwerkingstools die samenwerken met collega's of klanten in het hybride tijdperk naar een hoger niveau tillen.

  Smart Office – de toekomst van het kantoor en verduurzaming door Alexander Klomps, Marc Beems

 • 14:30 - 15:00Mission SustainableYvette WatsonMainstage 20220330congreslocatie

  Mensen zijn de grootste kracht voor verandering. Als we alle professionals in de bouwsector kunnen betrekken bij het verduurzamingsvraagstuk, als expert van hun eigen werk, dan kunnen we echte beweging realiseren. Maar hoe doen we dat? Yvette Watson, co-foudner van The 2B Collective neemt jullie mee in hoe we de kracht van het collectief in kunnen zetten om de transitie in de werkomgeving te versnellen. We messed up the environment by accident, imagine what we can do with intent!

  #bethechange #powerofthecrowd #changetheworldplaying

  Mission Sustainable door Yvette Watson

 • 14:30 - 15:00De rol van gedrag in de (hybride) werkomgeving.Jolanda TichelaarConTent #2 20220330content-2

  De terugkeer naar kantoor is een actueel vraagstuk. Vaak spreken we in dit geval over het herinrichten van de werkomgeving, maar is dit wel zo belangrijk? De lezing over ‘gedrag in de (hybride) werkomgeving’ geeft antwoord op de vraag hoe gewenst gedrag wordt gestimuleerd in de hybride werkomgeving.

  De rol van gedrag in de (hybride) werkomgeving. door Jolanda Tichelaar

 • 14:30 - 15:00NatureConnect meets Seats2MeetLisan CrommentuijnMarcel NicolaasConTent #1 20220330content-1

  Tijdens deze User Experience talk gaat Lisan Crommentuijn van NatureConnect by Signify in gesprek met Marcel Nicolaas, eigenaar van Seats2Meet Utrecht CS. Hoe werkt dat nu eigenlijk bij Seats2meet? Kosteloos werkplekken delen in tijden van schaarste, en dan ook nog eens investeren in technologie om die werkplekken nóg beter te maken. Lisan en Marcel bespreken het samen.

  NatureConnect meets Seats2Meet door Lisan Crommentuijn, Marcel Nicolaas

 • 15:00 - 15:30User ExperienceHans ReinekeMainstage 20220330congreslocatie

  Bij een toenemende digitalisering van werk en communicatie neemt het belang van de kwaliteit van de huisvesting van een organisatie evenredig toe. De ervaring die hier geboden wordt is een belangrijke non verbale interne en externe communicatie tool.  De kwaliteit van deze ervaring wordt in belangrijke mate bepaalt door de gelaagdheid van deze gebruikers ervaring. 

  Hans Reineke oprichter van Hollandse Nieuwe zal in deze presentatie in gaan op de spelregels voor een rijke gebruikers ervaring. Dit zal verdiept worden aan de hand van een aantal praktijk voorbeelden. Hollandse Nieuwe is toonaangevend in het ontwikkelen van unieke werk en leer omgevingen voor corporates en hogescholen en universiteiten voor opdrachtgevers zoals adidas, De Brauw Blackstone Westbroek, Fontys, Aids Fonds, Greenpeace, Universiteit Utrecht, TNO en vele anderen. Mocht u niet bij de presentatie sessie kunnen zijn loop dan binnen op de experience circle voor een campfire sessie.

  User Experience door Hans Reineke

 • 15:00 - 15:30Independer en CIAO over de uitdagingen en oplossingen van het hybride werkenTim van der PlaatsMarie-Louise VerbeekConTent #2 20220330content-2

  Het kantoor van Independer is volledig ingericht op het hybride werken. Zij hebben het kantoor zo ingericht dat iedereen die zou willen, naar kantoor kan komen. Dit sluit ook goed aan op de cultuur van Independer, waarin iedere medewerker gelijk is aan elkaar en samenwerken hoog in het vaandel staat. Echter liepen zij wel tegen verschillende uitdagingen aan bij het implementeren van het hybride werken concept. Zo is het belangrijk dat collega’s elkaar, ondanks afwisselende kantoordagen, nog steeds goed blijven vinden en zorgt het hybride werken voor uitdagingen bij de vergoeding van reis- en thuiswerk kosten. Door o.a. het gebruik van CIAO hebben zij hier bruikbare oplossingen voor gevonden.

  Independer en CIAO over de uitdagingen en oplossingen van het hybride werken door Tim van der Plaats, Marie-Louise Verbeek

 • 15:00 - 15:30Flexibiliteit met Furniture as a ServiceDionne EwenConTent #1 20220330content-1

  90% van het meubilair belandt na een korte gebruiksperiode op de afvalberg. En dit voordat het meubilair kapot is. Maar dit moet toch anders kunnen? Flexibiliteit om de werkomgeving aan te passen aan nieuwe behoeften, zonder dat het meubilair als afval afgevoerd wordt. Met Furniture as a Service blijft de werkomgeving relevant, terwijl meubilair optimaal benut wordt en circuleert tussen verschillende gebruikers. Furniture as a Service groeit snel en het levert iedereen veel op.

  Flexibiliteit met Furniture as a Service door Dionne Ewen

Alle filters verwijderen (reset)

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de WorkPlace Xperience

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Terug naar boven