Signify partner WorkPlace Xperience

Signify partner WorkPlace Xperience

Ervaring leert ‘seeing is believing’. Daarom laat WPX-partner Signify op de hub tijdens de WorkPlace Xperience bezoekers de voordelen van NatureConnect ervaren. Lisan Crommentuijn vertelt erover.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen in de gezonde en duurzame werkomgeving?

“In gesprekken met onze klanten wordt vaak benoemd dat de inrichting van de werkomgeving flexibel en aanpasbaar moet zijn. Verlichting biedt natuurlijk de unieke mogelijkheid om met hetzelfde interieur, een compleet andere sfeer te creëren en daarbij verschillende activiteiten in de ruimte te ondersteunen, van een brainstorm tot een stand-up meeting. Tegelijkertijd draagt dit bij aan de ontwikkeling dat de werkplek als ‘enabler’ wordt ingericht in plaats van een kantoor met rijen bureaus.

Daarnaast heeft gezondheid, naast duurzaamheid en circulariteit, door de covid situatie meer aandacht gekregen. De relevantie van licht is dat het naast de wetenschappelijk bewezen impact op onze gezondheid, meteen ook bijdraagt aan het interieurontwerp en beleving van de werknemers.”

Hoe zet jij met je organisatie de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen?

“Bij Signify zijn we natuurlijk al jaren bezig met de impact van licht op de gezondheid en welzijn van mensen. Daglicht heeft daar veel invloed op. Ondanks de sterke impact wordt dit vaak als iets vanzelfsprekends beschouwd, maar het is net zo fundamenteel voor leven als voedsel, water en lucht. Echter omdat we het grootste deel van onze tijd binnen door brengen (thuis of op het werk), krijgen de meesten van ons niet de nodige dosis daglicht in hun leven om zich gelukkig en gezond te voelen.

Daarom hebben we bij Signify de verlichting in professionele binnenruimtes opnieuw benaderd en daarvoor zijn we teruggegaan naar de natuur, daglicht en het 24u ritme. Deze kennis hebben we toegepast in onze nieuwste innovatie NatureConnect. Hiermee simuleren we de intensiteit en het spectrum van daglicht en brengen we de associatie met natuur weer naar binnen.”

Waarom heb je besloten met jouw organisatie deel te nemen aan de WPX?

“Ervaring leert ‘seeing is believing’. Er is geen presentatie of webinar meer overtuigend dan mensen zelf de gelegenheid geven om de impact van de verlichtingsinnovatie NatureConnect, te ervaren. Door het thuiswerkbeleid was dit zeer beperkt mogelijk en daarmee onze grootste uitdaging afgelopen jaar. WPX biedt ons de mogelijkheid om deze ervaring naar de mensen toe te brengen.”

Wat maakt in jouw ogen de WPX onderscheidend ten opzichte van andere beurzen/evenementen?

“WPX is een beurs die zich focust op het de duurzame en gezonde werkomgeving. Veel beurzen richten zich op vastgoed of de bouwwereld, oftewel het ontwerp van buiten naar binnen. Door de focus te leggen op de werkomgeving werk je van binnen naar buiten en begin je met de behoefte van de gebruiker. Inmiddels weten we ook dat dit ook vanuit financieel oogpunt verstandig is, omdat de werkomgeving bewezen invloed heeft op de grootste waarde van een bedrijf, de human capital.

Daarnaast biedt WPX concrete handvaten om te bepalen hoe een gezonde werkomgeving eruit kan zien en helpt beslissingmakers daarbij stappen in de goede richting te zetten.”

Kun je al een tipje van de sluier oplichten van de innovaties/projecten die je op de WPX gaat presenteren?

“We halen het zonnetje letterlijk naar binnen door de nieuwste innovatie van Signify te realiseren in onze hub. We bieden de bezoekers daarmee de gelegenheid om zelf de voordelen van NatureConnect te ervaren.”

Logo Signify

Signify

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven