SWP Talks op de WPX: Vincent le Noble over het Annual Workplace Report

SWP Talks op de WPX: Vincent le Noble over het Annual Workplace Report

Al meer dan 15 jaar verzameld Measuremen data over het daadwerkelijke gebruik van de kantooromgeving. Maar wat kunnen we hier nou eigenlijk mee?

Tijdens de Workplace Xperience 2023 presenteerde Vincent le Noble Oprichter en CEO van Measuremen het Annual Workplace Report en gaat in gesprek met Inge Diepman.

Vermindering in werkplekken

"Al ruim voor covid zagen we dat één werkplek per persoon niet houdbaar was, het langzaam minder worden van de bezetting was ook al een bekende trend. Daar hadden we covid niet echt voor nodig." Inmiddels is de gemiddelde bezetting op een kantoor iets meer dan 35 procent, en dit lijkt niet snel hoger te worden. Hybride werken is de natuurlijke uitkomst. Het wordt gezien als de perfecte combinatie van persoonlijke voordelen van thuiswerken met de voordelen van sociaal en effectief samenwerken op kantoor. Maar het kende ook nogal wat uitdagingen.

Rapport

Het Annual workspace rapport duikt dieper in het verloop van kantoorbezetting, benutting en gebruik voor de rest van het jaar 2022. Het groot aantal projecten dat sindsdien gedaan is, geeft daarnaast een veel betrouwbaarder plaatje met meer geavanceerde vergelijkingen. Hebben we hybride werken nu volledig geadopteerd of keren we weer terug naar de oude manier van werken?

Vincent le Noble

Vincent le Noble

Oprichter & CEO

permalink

Meer

Terug naar boven