Workshops WorkPlace Xperience

Workshops WorkPlace Xperience

Op 14 en 15 maart zijn er diverse workshops waar je als bezoeker kosteloos aan kunt deelnemen. Schrijf je snel in voor de workshop die jij niet wilt missen! 

Dinsdag 14 maart 

12:00 - 13:00 uur | Lege kantoren, waar is iedereen?
Hebben de thuiswerkende werknemers de macht in handen? Bepalen zij zelf hoeveel zij thuis werken? Mag de leidinggevende hier nog iets over zeggen? In deze interactieve lezing zal Silvia de Haan, workplace consultant bij Solved een deep dive doen in de bezetting van het kantoor. Hoe kan je hier invloed op uitoefenen? En waarom zou je dit eigenlijk willen?

12:30 - 13:30 uur | Paneldiscussie 'De rol van je pand bij het behalen van je doelstellingen'
Wat maakt een ‘workplace’ slim en wat voor een ervaring moet het dan bieden? Wordt dat bepaald door de technologie waarmee een pand is verrijkt? Of gaat het om hoe je met die technologie kunt aansturen op doelstellingen? Aan het eind van deze interactieve paneldiscussie loop je weg met concrete handreikingen waar je direct wat mee kunt. 

13:30 - 14:30 uur | Toekomstwaarde van gebouwen: aan de slag met adaptiviteit!
Met welke reële toekomstscenario's heb je als vastgoedmanager te maken en hoe kan je je gebouw(en) dan zo ontwerpen dat ze flexibel genoeg zijn om veranderend gebruik te faciliteren? Janneke Koeleman en Annabel Jansen nemen je mee. 

14:00 - 14:45 | Design with empathy
Het ontwerpen van een zorginstelling is een omvangrijk proces dat een goed begrip vereist van hoe ouderen hun omgeving ervaren en hoe hun ervaring verschilt van die van andere mensen.

VR-EP, of Virtual Reality-Empathy platform, is ontworpen om professionals te helpen begrijpen hoe afnemend gezichtsvermogen en cognitief bewustzijn de perceptie van kleur, contrast en materialen beïnvloeden, door hen de wereld te laten zien zoals deze zou worden waargenomen met verschillende leeftijdsgebonden aandoeningen, voornamelijk dementie. Probeer deze meeslepende ervaring zelf en ontdek welke impact interieurontwerp kan hebben op het leven van ouderen.

14:30 - 15:30 uur | Thuiswerken kan je leren!
Veel medewerkers willen graag thuiswerken, maar weten eigenlijk nog niet goed hoe zij hun huis daarbij kunnen inzetten. Wil jij op verassende manier ontdekken hoe je jouw ultieme persoonlijke thuiswerkplek én gezonde thuiswerkdag ontwerpt? Die bij jou als individu past? Kom dan naar de workshop van Anke van Eck, thuiswerkexpert en oprichter van de Thuiswerk Academie.  Zij gaat precies uitleggen wat er nodig is om het hybride werken next level te brengen en daarmee een ‘best workplace’ te creëren als werkgever.

Woensdag 15 maart 

10:30 - 11:30 uur | Make it work! 
Tijdens deze interactieve sessie gaat Wilco Verheij – Senior Director Workspace Canon Benelux – met je in gesprek over de uitdagingen rondom de beschikbaarheid van informatie en communicatie binnen de hybride werkplek. Na afloop van de sessie ben je uitgenodigd voor een heerlijke lunch. 

10:30 - 11:30 uur | Paneldiscussie 'De rol van je pand bij het behalen van je doelstellingen'
Wat maakt een ‘workplace’ slim en wat voor een ervaring moet het dan bieden? Wordt dat bepaald door de technologie waarmee een pand is verrijkt? Of gaat het om hoe je met die technologie kunt aansturen op doelstellingen? Aan het eind van deze interactieve paneldiscussie loop je weg met concrete handreikingen waar je direct wat mee kunt. 

12:00 - 13:00 uur | Hoe creëer je meer impact met je werkomgeving?
In deze interactieve workshop focussen Angelle Elshot, Susanne Rolaff en Lisa Hendriks zich op experience management. We zetten de gebruiker centraal. En verkennen met elkaar hoe je vanuit het oogpunt van beleving komt tot meer impact binnen je huisvesting. Hoe kun je meer waarde halen uit de fysieke omgeving?

13:30 - 14:20 uur | Succesvol hybride vergaderen: zo doe je het!
Er staat een vergadering op kantoor op de agenda. Last-minute sluiten er toch twee collega's online aan. De vergadering moet worden omgegooid naar een hybride vergadering. Na een rommelige meeting druk je op de rode knop om af te sluiten en ga je gehaast door naar de volgende vergadering. Want dat doen we nou eenmaal: veel vergaderen. Herkenbaar? Wat is de manier om succesvol hybride te vergaderen? Hierover gaan Bart van Roekel en Tosca Notkamp met je in gesprek. 

Grijp je kans om deel te nemen aan allerlei boeiende activiteiten en te leren van experts op hun vakgebied. Wacht niet te lang met inschrijven voor de workshops want vol = vol. 

permalink

Meer

Terug naar boven