Werkplek moet passen bij bedrijf en medewerker

Werkplek moet passen bij bedrijf en medewerker

De werkplek moet passen bij het bedrijf wat je wilt zijn en bij de medewerkers die je wilt aantrekken. Dat zei Michel Tobé tijdens een SWP Talks op de WPX, waar hij samen met Nanda van Rijn-Koppers werd geïnterviewd.

Michel herhaalt tijdens de podcast de boodschap die hij kort daarvoor ook het publiek heeft voorgehouden bij de presentatie van de uitkomsten van het Facility en Workplace Experience onderzoek 2022: ga aan het werk! Hij legt uit waarom: “Als je als werkgever aantrekkelijk wilt zijn, moet de werkplek passen bij het bedrijf wat je wilt zijn en passen bij de medewerkers die je wilt aantrekken.” Nanda gaat onder meer in op het verschil in antwoord pre- en post-corona op de vraag waar mensen het productiefst en effectiefst te zijn: “Eerst werd er gekeken waar mensen werkten – 80 procent op kantoor, 20 procent thuis – en werd vervolgens gevraagd waar mensen dachten het meest effectief te kunnen werken. Destijds was het antwoord 60 procent op kantoor, 40 procent thuis. Tijdens corona werd dat 50-50.” Ook de veerkracht van de markt komt aan de orde. Nanda: “De markt is zwaar getroffen tijdens corona. We zien weliswaar een herstel, maar de markt zit nog niet op het pre-corona niveau.” Of dat wel gaat gebeuren hangt volgens Michel af van de manier waarop organisaties erop gaan inspelen. “Beleving wordt steeds belangrijker. Als je bijvoorbeeld als cateringbedrijf daarop kunt inspelen en het verschil kunt maken, ga je het redden. Een facilitair bedrijf moet kortom proberen het DNA van de organisatie te plotten en zo het verschil maken.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview met Inge Diepman met Michel Tobé en Nanda van Rijn was de derde in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via SpotifySoundcloud en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

permalink

Meer

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de WorkPlace Xperience

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Terug naar boven