Belimo Servomotoren B.V

Riezebosweg 5, 8171 MG Vaassen
T: +31 (0)578 576836

            

Continue focus op wat beter, slimmer én efficiënter kan

'Meer dan alleen producten'

Belimo is een Zwitserse fabrikant met een wereldwijde leidende positie in duurzame oplossingen voor toepassingen van veldcomponenten in klimaatinstallaties. Belimo wil bijdragen aan een duurzame toekomst doormiddel van een gezond binnenklimaat in gebouwen op een zo veilige- en energie-efficiënt mogelijke manier. De basis voor deze leidende positie is een unieke bedrijfscultuur gebaseerd op geloofwaardigheid en vertrouwen.Redeneren vanuit de relatie maakt Belimo meer dan alleen een toeleverancier van producten. Doormiddel van het aanbieden van extra ondersteunende diensten aan onze relaties zorgen wij ervoor dat wij gezamenlijk de beste oplossingen kunnen creëren.

'Ondersteunende diensten'

RETROFIT +

Wij geven ook advies om de gehele installatie te upgraden met onze Retrofit+ oplossingen. Belimo speelt een sleutelrol bij het transformeren van ‘grijze’ HVAC-installaties tot ‘groene’ klimaatsystemen, zónder ingrijpende aanpassingen en/of hoge kosten, waardoor verduurzaming voor elk gebouw binnen handbereik komt. Alleen wat wordt gemeten kan worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. De "slimme" gebouwen van morgen worden gekenmerkt door een hoog niveau van energie efficiëntie en optimaal comfort in de ruimtes. Daarom moet een gebouw kunnen "communiceren" met de gebruiker, de onderhoudsspecialist en de energieleverancier. De EPBD stelt de Smart Readiness Indicator (SRI) voor de beoordeling van gebouwen. Deze indicator is ontwikkeld door de Europese Commissie en evalueert niet alleen onderhoud en energie, maar ook de levenskwaliteit van de bewoners van het gebouw. Gebouwautomatisering met slimme veldapparatuur die in een HVAC-systeem in een netwerk kan worden opgenomen, vormen de basis voor deze.

Maatwerk voor ieder project

Met Belimo Customized Products worden lucht- en waterzijdige aandrijvingen als prefab modules  voorgemonteerd en/of gelabeld. Ook kunnen klantspecifieke instellingen geactiveerd worden, waarna de producten just-in-time en just-in-place als maatwerk naar de bouw worden vervoerd. “Wij zijn in staat om klantspecifieke kabels of connectoren voor te monteren. En ook hydraulisch bieden we meerwaarde, door het voormonteren van leidingwerk, bevestigingsbeugels, bochten, koppelingen of ander fittingwerk aan onze regelafsluiters en kogelkranen. Hierdoor kan de samengestelde set naadloos en plug-and-play op het leidingwerk worden aangesloten. Zelfs het dampdicht isoleren van de set is geen enkel probleem! Door de Customized Products als maatwerk te leveren, is iedere bestelling uniek.  

Wij produceren ook adapters op maat voor vreemdfabrikaat afsluiters, waardoor de Belimo aandrijvingen altijd juist en snel gemonteerd kunnen worden.
Bovendien zijn klanten verzekerd van een hoge elektrische en hydraulische kwaliteit. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde merken. Ook wordt ieder gereed gemeld Customized Product voor uitlevering zorgvuldig getest op functionaliteit en lekdichtheid. O.a. te kort aan montagepersoneel, korte doorlooptijd op projecten en het terugdringen van faalkosten liggen ten grondslag aan het "customizen" van onze Belimo oplossingen. Conform alle Belimo-producten wordt op onze Customized Products ook standaard 5 jaar garantie gegeven.”

Trainingen

Op het gebied van klimaatinstallaties worden steeds meer specifieke eisen gesteld, wat niet alleen vraagt om geavanceerde oplossingen, maar ook om specifieke product- en installatiekennis bij een ieder in de keten. Door kennis kun je efficiënter werken wat resulteert in minder reis- en arbeidstijd, hierdoor reduceer je naast CO2 ook flink de kosten. Door onze (gratis) trainingen als maatwerk aan te bieden bij zowel installateurs als scholen, zorgen wij ervoor dat de kennis en vaardigheden naadloos aansluiten bij uw huidige expertise.

Wij verkopen aandrijvingen, regelafsluiters en sensoren.

Terug naar boven