Krachten verbinden en werkomgevingen optimaliseren

Krachten verbinden en werkomgevingen optimaliseren

Door krachten met elkaar te verbinden, kan de werkomgeving worden geoptimaliseerd én duurzaam worden ingericht. Hoe die verbinding tot stand komt, ontdekken we als we Wilco Verheij van Canon interviewen.

Waarom vind je de WorkPlace Xperience (WPX) bijzonder en belangrijk?

Onze filosofie is ‘Kyosei’, samen leven en werken voor het algemeen belang. Vanuit die gedachte delen we onze kennis en werken we samen, want delen is vermenigvuldigen. Iedere organisaties heeft eigen sterktes. Als we die met elkaar verbinden, optimaliseren we samen de werkomgeving en richten we die duurzaam in. De WPX is een mooie plek om dit samen vorm te geven.

Hoe zetten jullie in op duurzame en circulaire werkomgeving?

Eerst een blik op onze eigen organisatie. We werken continu aan een duurzamere wereld en verminderen stap voor stap onze CO2-uitstoot. En voor andere organisaties ontwikkelen we oplossingen met energie-efficiëntie en hergebruik in gedachten. Hierin zetten we vier stappen centraal: vermijden, verminderen, digitaliseren en compenseren.

We vinden het daarnaast belangrijk om onze sociale impact te vergroten, door kansen te bieden aan de volgende generatie en lokale gemeenschappen te ondersteunen. We gaan dan ook graag in gesprek op de WPX om organisaties hiermee te helpen.

Krachten verbinden en werkomgevingen optimaliseren

Wilco Verheij: "We vinden het belangrijk om onze sociale impact te vergroten."

Wat vind je van het thema Heroes @ Work en waarom is het volgens jullie belangrijk?

Mensen maken het verschil en ons motto ‘Power To Move’ sluit hier naadloos op aan. Het staat voor de missie en de kracht van Canon om mensen te bewegen en organisaties te transformeren. Of het nu gaat om het optimaliseren van informatieprocessen door digitale transformatie, het verbeteren van samenwerking van medewerkers of het vormgeven van beleving en communicatie op de werkplek: in al deze processen staat de mens centraal.

De pijlers van de WPX zijn horen, zien, beleven, ontmoeten, delen en doen. Met welke pijler(s) identificeren jullie je en hoe gaan jullie daarop inspelen?

Met alle pijlers! We gaan tijdens de WPX niet alleen in gesprek met gelijkgezinden over de uitdagingen in organisaties, maar brengen bezoekers – Heroes – ook graag in beeld. Graag nodigen we bezoekers uit om op onze stand een professionele profielfoto te laten maken. Een mooi visitekaartje voor de zakelijke platforms, om nóg beter te connecten en kennis te delen.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven