Zens op de WorkPlace Xperience

Zens op de WorkPlace Xperience

"De Workplace Xperience is een prachtige ontmoetingsplek voor iedereen die bezig is met de werkplek van vandaag en vooral morgen."  Erik Plasmans, Founder van Zens over wat de WPX voor hun mooi maakt.

Zens innoveert op de werkplek met draadloos laden en koppelt dit ook aan Smart Buildings. Wij spraken Erik over hun aanwezigheid op de WorkPlace Xperience.

Op welke innovatie of samenwerking ben jij trots?

Ik ben er trots op dat we met ons Zens Desk Management System steeds meer organisaties inzicht kunnen bieden in feitelijke werkplekbezetting en daarmee bijdragen aan datagedreven facility management. Zo werken we samen met Just Eat Takeaway.com, VodafoneZiggo en RSM. Allemaal mooie partners die de meerwaarde hebben ervaren van inzicht in werkplekbezetting, gecombineerd met het gemak van draadloos opladen in iedere werkplek. Want Zens is niet Zens zonder dat laatste component.

Hoe kijk je naar de versnelling van toekomstbestendige werkomgevingen?

Er is natuurlijk heel veel gaande. Kijkend naar de top 3 doelen van de Facility Manager in 2024 die in een recent onderzoek genoemd worden, dan zie je dat er heel veel speelt. De rode draad door deze aandachtsgebieden is feitelijk inzicht, harde data. Om daar beslissingen op te baseren, beleid op te maken, de werkplek te optimaliseren zodat dit echt een plek wordt waar de hybride werker graag naartoe komt en kan samenwerken.

  1. Tevredenheid en beleving verbeteren
  2. Een gezond gebouw (hygiëne en veiligheid)
  3. Bezetting en benutting van locaties optimaliseren

Bron: Nationaal Onderzoek Facilitaire Innovatie 2024

Hoe zetten jullie in op duurzame en circulaire werkomgeving?

Door te anticiperen op de werkplekbezettingsdata die onze oplossing verzamelt, is een duurzamer facilty-, gebouw- en energiemanagement mogelijk. Slimmer schoonmaken: de optionele LED Top Cover als onderdeel van de ingebouwde draadloze oplader maakt op iedere werkplek zichtbaar of de werkplek die dag gebruikt is en dus schoongemaakt mag worden (of niet). Waarom 1.000 werkplekken schoonmaken als er die dag maar 200 gebruikt zijn?

Daarnaast helpt het natuurlijk bij reductie van e-waste, er zijn minder oplaadkabels en adapters nodig en de Zens-sensoren werken met een vast stroompunt, waardoor het gebruik van batterijen overbodig is.

Wat gaan jullie laten zien tijdens de WorkPlace Xperience?

Tijdens de WPX 2024 zullen we samen met Ahrend en CTOUCH kennis delen over hoe het meten van werkplekbezetting, de duurzame inrichting van kantoor en het toepassen van interactieve schermen kan zorgen voor een vitale en productieve werkplek! Daarover lanceren we in aanloop naar de WPX ook gezamenlijk een whitepaper. En natuurlijk kijken we uit naar heel veel mooie ontmoetingen.

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor de WorkPlace Xperience 2024.

 

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven