Een 'werk overdraagbare aandoening'

Rob de Haas is een inspirator op het gebied van teaming, meetings en vergaderen. Tijdens de WorkPlace Xperience 2024 vertelde hij alles over 'bewusteloos vergaderen'.

"Bewusteloos vergaderen is een soort werk overdraagbare aandoening." Zo opent Rob zijn presentatie. Dit 'bewusteloze vergaderen' is een echt virus geeft hij ook aan. Rob vertelt in zijn presentatie over de kantoren van ING en L'Oréal, over hoe ook daar op woensdagen en vrijdagen het een uitdaging is om kantoren te vullen. "Ik betwijfel echt de kwaliteiten niet van de mensen die die prachtige kantoren ontwerpen, maar mijn propositie in deze vraagstellingen is 'let op teamwork'."

Teamwork 

De gemiddelde Nederlander zit in 8 'teams' en die teams wisselen elk half jaar tot jaar. "We moeten dus letten op het gedrag van die teams, wat doen ze en wat willen ze nou eigenlijk." Maar dit is geen makkelijke vraag erkent ook Rob. "Het is natuurlijk makkelijker om wat offertes op te vragen voor de bureaus en technologie van je gebouw." Ook alleen een questionnaire versturen naar de medewerkers met wat ze zouden willen volstaat niet voldoende geeft Rob aan. "Daar draait het kantoor niet om, het draait om samenwerken. Het is veel belangrijker om te weten welke teams er zijn en wat hun doelen zijn."

Bekijk in de YouTubevideo hierboven de volledige presentatie van Rob de Haas. Bekijk op ons YouTubekanaal alle presentaties van de WorkPlace Xperience.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven