Facility Management van grond tot gebouw met Jaco van Noppen

Jaco van Noppen, winnaar van ISS Workplace Manager of the Year 2023 en Director Campus & Real Estate bij de Technische Universiteit Delft, was een van de keynotes op de WorkPlace Xperience 2024. Hier vertelde hij alles over de ontwikkelingen in het vakgebied Workplace Management.

De TU Delft

Jaco onderstreept de inzet van de TU Delft direct aan het begin van zijn presentatie, want die visie is erg belangrijk. "De TU Delft heeft een duidelijke visie, 'impact voor een betere samenleving'. Want hoe breng je nu uiteindelijk al die wetenschap tot waarde voor de maatschappij?" De TU Delft gaat fors investeren in het verduurzamen van de campus. Hiermee geeft de universiteit concreet invulling aan het eerder gepubliceerde Sustainable TU Delft – vision, ambition & action plan. "Binnen de TU Delft hebben wij het grote genoegen en het voordeel dat wij de hele keten van het vastgoed en facility management mogen beheersen. We zijn bijvoorbeeld eigenaar ook van de grond. Dus van grondontwikkeling tot vastgoed, alles mogen wij beheren."

De komende jaren wordt toegewerkt naar een CO2-neutrale, circulaire en klimaatadaptieve campus, met aandacht voor verbetering van biodiversiteit en leefkwaliteit. Jaco van Noppen, directeur Campus Real Estate & Facility Management, is enorm verheugd over deze mooie stap. Van Noppen: “Hiermee werken wij stapsgewijs aan onze duurzaamheidsdoelen en helpen we tegelijkertijd aan het opschalen van innovaties buiten de campus."

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven