Welkom op de WPX: dag 2 is gestart!

Welkom op de WPX: dag 2 is gestart!

Het startschot voor de tweede dag van de WorkPlace Xperience 2024 klonk zojuist! Vandaag geven we je wederom een overzicht van de sprekers, partners en innovaties die je kunt verwachten in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

In dit artikel geven we je een aantal highlights van de dag: dit zijn de sprekers, designers, workshops en innovaties die je vandaag in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam ontdekt. Bekijk het programma en je vindt een weelde aan experts en partners, die kennisdelen op onder andere de stages Gaia, Creatio, Nexus en Fortuna.

Sprekers

Negar Shorbi, Daan Schipper en Pascal Dort

Negar, Daan, Pascal nemen je mee op een ontdekkingstocht door de dimensies van persoonlijk ruimtelijk welzijn. Tijdens hun sessie, die inzichten uit de omgevingspsychologie en de integratie van sensorische ervaringen met technologie verkent, richten ze zich ook op het belang van Biophilic design.

Bart Baeschnitt en Christel Simmelink

Hoe bereik je dat medewerkers duurzamere (voedsel)keuzes gaan maken? Bart Baeschnitt (Head of Product Management, Digital Innovation & Sustainability PwC) en Christel Simmelink (Duurzaamheidsmanager ISS) vertellen je over een bijzonder onderzoek en pilot dat zij bij de koffiebarren en cateringfaciliteiten van PwC hebben uitgevoerd samen met diverse ISS leveranciers.

Marianne Timmer

Als sporter bereikte Marianne de absolute top. Daarna werd ze schaatscoach en ontdekte haar talent in het verbinden van mensen. De focus op het verbinden van mensen en het creëren van hechte groepen haakt aan op de huidige vraagstukken van het hybride werken waar organisaties te maken hebben met het verbinden van medewerkers. Hierover spreekt Marianne tijdens de WorkPlace Xperience.

Designers

Niels van Geenhuizen

Niels is manager duurzaamheid bij CSU en mag duurzaamheid een plek geven in de eigen organisatie (w.o. huisvesting, mobiliteit, HR), de dienstverlening en de maatschappelijke betrokkenheid vergroten. De ambitie is om in 2050 klimaat positief te zijn als organisatie en dienstverlening waarmee CSU klanten, leveranciers en collega’s gidst naar een meer duurzame toekomst. Niels vertelt je over sociale impactmakers, Heroes @ Work die duurzame aandacht hebben voor de mens.

Anna Casemier

Anna Casemier is managing partner bij CONTRAST Facility + Hospitality en vertelt je als designer van WPX 2024 over Smart & Soft Services. “Soft services gaan over eten & drinken, ontvangst, beveiliging, schoonmaak, kortom alles wat vanuit de menselijke kant bijdraagt aan een optimale ervaring. Dit verdient meer dan ooit aandacht, omdat mensen behoefte hebben aan verbinding en ontmoeting.”

Innovaties en lanceringen

Lancering BNW Index

YNNO en Smart WorkPlace presenteren de Benchmark voor de Nederlandse Werkomgeving (BNW Index). Deze benchmark geeft inzicht in hoe organisaties omgaan met werkomgevingen en maakt onderlinge vergelijkingen mogelijk. Het onderzoek brengt meer dan 100 organisaties en diepte-interviews met experts in kaart.

Meer innovaties

Daarnaast staan er introducties van diverse innovaties op de rol. Zoals op de stand van KÖHL: daar vind je onder andere de volledig biologisch afbreekbare PET-VILT schaalstoel. Ook ondervind je hier hoe de Air Seat bewegend zitten stimuleert. En op de stand van Belimo hoor je meer over de innovatie die voor de CSU Smart Solution of the Year award is genomineerd, de Energy Valve 4.2.

Kun je niet wachten om deze experts te ontmoeten en deze noviteiten te ontdekken? Registreer je dan voor de WPX 2024. Je bent vandaag nog welkom en vanzelfsprekend staat er morgen, 17 april, wederom een programma vol kennisdeling en innovatie op je te wachten. Bekijk de livestream hier.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven