Zo verandert AI de werkomgeving

Zo verandert AI de werkomgeving

AI kan de toekomst van organisaties maken of breken. Dat liet Richard van Hooijdonk zien aan de hand van een aantal eye openers. 

“Robots nemen nu al allerlei taken over. Kijk naar de agrarische sector. Een robot plukt een tomaat wanneer deze rijp is.” Maar dit is volgens Richard nog lang niet het eindstadium voor AI. Zo zorgt Generative AI ervoor dat leren en adapteren mogelijk is. Bijvoorbeeld door naar voetbalwedstrijden te kijken en commentaar te leveren aan herkenbare situaties. Daarnaast wordt allerlei data vergeleken en worden dingen naast elkaar gezet.”  

Daarnaast kan AI verbanden leggen, argumenten opbouwen en meer. “Je kunt er volledige muziek mee ontwerpen. Artiesten stappen al naar de rechter, omdat zij te maken krijgen met AI die kopietjes maakt van hun muziek. Daarnaast heb je mode die ontworpen wordt aan de hand van alle leidende trends. En worden architecten geconfronteerd met AI die bijvoorbeeld een complete woning kan ontwerpen. In allerlei soorten en maten.” 

Werkplek van de toekomst 

Bedrijven moeten volgens hem vooral meenemen dat het niet meer vrijblijvend is om op AI in te zetten: “Uiteindelijk vervangen mensen die AI gebruiken de mensen die dat niet doen. Een jurist die AI gebruikt kan drie keer sneller werken.” Hij gaf daarna een blik op de toekomst van werken: “Die wordt schermloos. We gaan naar een nieuwe wereld, waarin we beelden om ons heen hebben. Eerst met een bril, daarna met lenzen. Daarnaast zet het kantoor of de thuiswerkplek van de toekomst gezondheid voorop. Je stem wordt opgenomen en je krijgt te zien of je ziek bent. Je werkomgeving geeft je informatie over hoe het met je gaat.”   

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven