Circulair verbouwen voor de toekomst

Circulair verbouwen voor de toekomst

Hoe bereik je maximale circulariteit in de verbouwing van een groot bedrijfspand? Op 16 april vertelt Thijs Huijsmans, Programmamanager Duurzaamheid bij Heijmans over een bijzonder project dat Heijmans met Rabobank Utrecht uitvoerde.

Verbouwing

Bij deze verbouwing werkte Heijmans nauw samen met verschillende ketenpartners om maximale circulariteit voor de klant te behalen. Het resultaat? Een grotendeels circulaire verbouwing waarbij de CO2-emissies meer dan de helft lager lagen dan wanneer dit op traditionele wijze was aangepakt. Thijs gaat dieper in op dit project en vertelt onder meer over het flexibele inbouwconcept met materialen die een lage milieu-impact hebben, het in kaart brengen van vervuilende stromen en het toevoegen van toekomstvastwaarde door middel van circulaire, transparante en gesloten materiaalstromen.

Over Thijs Huijsmans

Thijs Huijsmans is opgeleid als constructeur en al meer dan 20 jaar bezorgd over de milieulast van het materiaalgebruik in de bouw. Duurzaamheid staat dan ook centraal in zijn professionele leven. In de afgelopen 5 jaar heeft hij als senior adviseur circulair bouwen bij Heijmans gewerkt en duurzaam materiaalgebruik centraal gesteld bij projecten, mede aan de hand van Materiaalstroomanalyses. Hij is sterk geïnspireerd door Cradle to Cradle en gelooft in volledig gesloten materiaal-kringlopen binnen de bouwsector.

Sinds een jaar is hij Programmamanager Duurzaamheid bij Heijmans. In deze rol heeft hij de primaire taak om de routekaart Duurzaamheid te ontwerpen, met als doel het behalen van ambitieuze doelstellingen op duurzaamheid in 2030, waaronder het terugdringen van de CO2 uitstoot van Heijmans met 50% op scope 1, 2 en 3. Zijn persoonlijke missie is om duurzaamheid dieper in het DNA van Heijmans te krijgen en zijn collega’s te inspireren tot duurzaam gedrag.

Wil je dit niet missen? Schrijf je dan in voor de WorkPlace Xperience 2024.

Thijs  Huijsmans

Thijs Huijsmans

Programmamanager Duurzaamheid, Heijmans

»

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven