SWP Talks op de WPX: Reinier van den Berg

SWP Talks op de WPX: Reinier van den Berg

Reinier van den Berg, weerman bij RTL4, spreekt over het verminderen van impact van de gebouwde omgeving met Inge Diepman op de WorkPlace Xperience 2023.

Een groot deel van onze tijd zitten we binnen. In de gebouwde omgeving. Niet verwonderlijk dat een aanzienlijk deel van onze uitstoot en impact op de planeet hier mee samenhangt. Toch kunnen we die impact sterk verminderen.

Veel radicaler

Reinier is de langst presenterende weerman van Nederland. Voorafgaand aan de podcast liet hij een gletsjer zien die in 4 jaar Immens gekrompen is. Dit is een pijnlijk beeld, maar de passie voor weer en natuur blijft bij Reinier. "Ik word wel depressief dat de verandering zo lang duurt en dat we in Nederland steeds weer zeggen ja moet dat nou:" Het antwoord op die vraag is 'ja' volgens Reinier. "We moeten veel radicaler denken."

Piekbuien

"De gebouwde omgeving krijgt hier veel mee te maken. De piekbuien die we zien komen ook naar Nederland, op korte termijn al." In Nederland zijn de grote rivieren goed opgenomen in de planning. Maar met piekbuien zijn volgens Reinier juist de kleine rivieren een gevaar. "Deze plekken reageren veel scherper op dit soort regen en zijn minder goed beschermd."

Hoe we dit op moeten lossen vertelt Reinier in de podcast SWP Talks: Duurzaam Vastgoed.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven