SWP Talks op de WPX: Rene Keijzer en Menker Johannes over Werkplek beleid creëren aan de hand van een app

SWP Talks op de WPX: Rene Keijzer en Menker Johannes over Werkplek beleid creëren aan de hand van een app

Menker Johannes en Rene Keijzer spreken over de ontwikkeling van FlexApp. FlexApp ondersteunt niet alleen hybride werken, maar bied ook inzicht in je kantoor.

Rene Keijzer van DCMR en Menker Johannes van Flexxapp sluiten in deze SWP Talks aan bij Inge Diepman tijdens de WorkPlace Xperience 2023. Zij vertellen over hoe een innovatieve tool kan helpen om beleid te ontwikkelen en te implementeren voor hybride werken.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van FlexApp begon al in 2015, ver voordat Covid bestond, ook toen al was er dus duidelijk vraag naar inzichten in hybride werken. "Er waren toen drie gemeentes die ons hebben gevraagd of we kunnen helpen met een oplossing voor het reserveren van werkplekken." Zegt Menker. Dit heeft natuurlijk wel een vlucht genomen tijdens Covid. "Wat we nu vaak zien is dat in die Covid periode en ook daarna, het type werkplek bleef veranderen. Van wel naar kantoor naar niet naar kantoor, en weer terug naar kantoor maar op anderhalf meter. Zo blijft de werkplek veranderen."

Inzicht

"De app maakt inzichtelijk wat de behoefte van je medewerkers is, je kan zien per minuut wat de vraag nou echt is. Op basis daarvan kan je beleid gaan maken over werkplekken." Vertelt Menker. Rene voegt hier nog aan toe "daarnaast is het ook interessant om te zien waarvoor mensen naar kantoor komen. Want waarom komt iemand naar kantoor en wat voor werkplek zoekt die persoon daarbij en dit kan je allemaal terug zien in de app."

Zo maak je dus aan de hand van inzichten uit de app makkelijker beslissingen over de werkplek.

SWP Talks op de WPX

Elke donderdag verschijnt er de komende weken een nieuwe talk van de WorkPlace Xperience op Spotify. Dagvoorzitter Inge Diepman gaat met alle keynote sprekers het gesprek aan. Volg het SWP Talks kanaal om updates te ontvangen wanneer een nieuwe aflevering live gaat!

Logo FlexApp

FlexApp

permalink

Meer artikelen van FlexApp

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven