Van de WorkPlace Xperience naar Aruba

Van de WorkPlace Xperience naar Aruba

QR-FIT zet zich in voor een gezondere en vitalere leefomgeving. Met deze missie nam men in 2022 deel aan de WorkPlace Xperience. Een deelname die QR FIT naar Aruba zou brengen.

Bewegen is essentieel voor een goede gezondheid. Een werkomgeving met beweegroutes kan hier een belangrijke rol in spelen. Dat vertelde Max Walta vorig jaar op het moment dat hij met QR-FIT aansloot bij Smart WorkPlace: "Een goede gezondheid zorgt voor weerbaarheid, zowel fysiek en mentaal. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor de mensen om je heen. De werkomgeving moet en zal hier een belangrijke rol in gaan spelen. Vitaliteit en beweging moet dagelijkse gespreksstof zijn, maar gespreksstof alleen zet geen zoden aan de dijk. Collega’s en werkgevers moeten elkaar motiveren om te bewegen en uiteraard moeten de faciliteiten geboden worden. QR-FIT creëert door heel Nederland beweegroutes. Dit doen wij met partners van de meest uiteenlopende branches. Alle routes in Nederland zijn voor iedereen gratis te gebruiken met de QR-FIT app. Hierdoor kan echt iedereen op een laagdrempelige manier in beweging komen.

Tijdens de beurs begon een onverwachte samenwerking die het team helemaal naar Aruba bracht voor een nieuw project.

WPX

Tijdens de vorige editie van de WorkPlace Xperience was QR-FIT aanwezig en liet daar een spraakmakende demo-route zien. Hierdoor kwam men in contact met Yvonne Escalona van YADE Health en met Patrick Melchiors, Destination Services Manager for the Aruba Tourisme Autoriteit. Snel ontstond het idee om een QR-FIT route op Aruba te maken. In samenwerking met de Aruba Tourism Authority en de ministeris van Toerisme, Sport en Volksgezondheid werd een beweegroute ontwikkeld voor de natuurstrook in Malmok. 

Treffend is het dat een beweegroute QR FIT naar Aruba bracht: dan ligt de wereld voor je open! Voor zich spreekt dat QR FIT aanwezig is op de WorkPlace Xperience 2023 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Waar gaat de beweegroute straks naar toe?

Beweegroute

Op deze routes heeft QR-FIT palen geplaatst die met de QR-FIT app kunnen worden gescand. Bij het scannen krijg je variërende sportoefeningen te zien die op verschillende niveaus zijn uit te voeren. De twee en een half kilometer lange route door Malmok op Aruba loopt door een prachtig natuurgebied en geeft touristen en locals een unieke mogelijkheid om te bewegen. Meer leren over de beweegroute? Kijk dan de videos van Partick Melchiors en QR-FIT.

Een mooi voorbeeld van de soms onverwachte samenwerkingen die tijdens de WorkPlace Xperience gefaciliteerd worden. Ben jij er net als QR-FIT dit jaar ook weer bij? Haal dan hier je tickets!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven