Wat is de slimste oplossing van het jaar?

Wat is de slimste oplossing van het jaar?

De CSU Smart Solution of the Year genomineerde innovaties zijn bekend! Stemmen op je favoriete Smart Solution kan tot 1 maart. Maar wie zijn de genomineerden nou eigenlijk?

Innovaties in de slimme, duurzame en gezonde werkomgeving verdienen de aandacht. Deze innovatieve producten en concepten leveren een grote bijdrage aan de vitaliteit en arbeidsproductiviteit van de gebruiker. Welke innovatie gaat er dit jaar vandoor met deze prijs? Tijdens de WorkPlace Xperience Gold Party op 14 maart wordt de winnaar van de eerste CSU Smart Solution of the year 2023 bekend gemaakt.

BCI Gebouw

Om de circulariteitspotentie van een vastgoedobject of -portefeuille te berekenen, is er de Building Circularity Index© (BCI). Deze meetmethode is wetenschappelijk bewezen en in de praktijk beproefd binnen de bouw- en vastgoedsector. De meettool heet BCI Gebouw een sluit exact aan bij de uniforme meetmethode, zoals deze door platform CB’23 is ontwikkeld samen met opdrachtgevers en opdrachtnemers in de sector. BCI Gebouw brengt verschillende erkende meetmethoden voor milieu-impact en circulariteit samen in één score, de BCI-score.

De BCI score wordt bepaald door rekening te houden met
1. de herkomst van het materiaal (% virgin grondstoffen, recyclaat, hergebruik en biobased);
2. het toekomstscenario van het materiaal (% storten, verbranden, recyclen en hergebruiken);
3. en de losmaakbaarheid (type verbinding, toegankelijkheid verbinding, insluiting en doorkruisingen)

De BCI score wordt uitgedrukt in een percentage tussen de 0% en 100%, waarbij 0% volledig lineair is en 100% volledig circulair.

EnergyByLight

EnergyByLight is een innovatief biodynamisch, mensgericht, verlichtingsarmatuur dat zorgt voor: de juiste taak- en omgevingsverlichting op het juiste moment voor jouw (thuis)werkplek. De automatisch veranderende intensiteit en kleurtemperatuur, vergelijkbaar met de zon, bevordert een gevoel van welzijn en productiviteit door het natuurlijke circadiaanse daglichtritme van jouw lichaam te ondersteunen.

Jouw biologische klok is gekoppeld aan de beweging van de zon en is cruciaal voor jouw gezondheid op de lange termijn. Juiste verlichting is noodzakelijk om jouw taken uit te voeren. Het licht om te werken is anders dan dat om te ontspannen, lezen, schrijven, naar muziek luisteren, tv kijken of gezelligheid. Het is belangrijk dat het licht wordt geoptimaliseerd naar jouw situatie en gemak. Emotioneel, heeft zonlicht de grootste positieve impact, we voelen ons allemaal veel beter als de zon schijnt. Velen van ons kunnen zich depressief voelen in de winter en seizoen stoornissen geassocieerd met te weinig daglicht beïnvloeden ons geluk.

#GREENGRIDZ

#GREENGRIDZ is een gezond en circulair meubelconstructie paneel gemaakt in Nederland. De opbouw van de lichtgewicht constructie bestaat uit een gepatenteerd GRID systeem. Hierdoor is het paneel super stijf, trekt niet krom en is zeer sterk. Door het innovatieve GRID zijn er, afhankelijk van de dikte van het paneel, tussen de 60 en 90% minder grondstoffen nodig en is de CO2 uitstoot bij de productie 60% lager dan bij traditionele massieve meubelpanelen. Het paneel is een adapter, opslagmedium en logistieke drager van grondstoffen en CO2. Het kan uit verschillende geupcyclede afval reststromen van natuurlijke cellulose vezels worden samengesteld. Aan het eind van de levensduur belanden de innovatieve lichtgewicht panelen niet op de afvalberg of in de verbrandingsoven. Ze kunnen worden ingeleverd bij TRIBOO waarna er middels een revolutionair pyrolyse proces hoogwaardige actieve koolstof van wordt gemaakt voor de productie van water- en luchtfilters. Die vervolgens weer hun weg terug vinden naar de kantoren en keukens van Nederland. Een gesloten grondstoffenkringloop waarbij het afval van de meubelindustrie de grondstof vormt voor de zuiveringsindustrie. Met #GREENGRIDZ kan iedereen gezonde en sterke circulaire meubelen bouwen met minder materiaal en CO2. Voorbeelden zijn bureau- en tafelbladen, kasten, tafels, pantry’s, deuren, wanden en vloeren.

LiveDivider PLUS

LiveDivider PLUS, de nieuwe versie van LiveDivider, is een modulaire groene roomdivider. Bij dit unieke systeem kunnen naar wens modules met verwisselbare plantcassettes op elkaar worden gestapeld. Hiermee ontstaat meer vrijheid om een ruimte flexibel in te delen en groen dicht bij mensen te brengen. Remote werken en flexibele werkplekken zijn de nieuwe norm bij het (her)inrichten van kantoren. Kantoren fungeren immers steeds meer als plek waar medewerkers elkaar ontmoeten, in een omgeving die inspireert en waar men zich prettig voelt. Planten leveren een grote bijdrage aan zo’n omgeving.

Healthy Fridge

Het is onze missie om verse salade net zo makkelijk bereikbaar als een candy bar! De Healthy Fridge is eenvoudig in gebruik en stiekem razend slim. Je vindt ons in kantoren en ziekenhuizen: - De gebruiker heeft 24/7 toegang tot een dagvers grab & go assortiment. - Afrekenen doe je contactloos met je pinpas en gebruikte verpakkingen kunnen worden ingeleverd. - De techniek verzorgt de rest, waardoor wij per locatie, per dag een geoptimaliseerd assortiment verzorgen.

Wie verdient jouw stem en komt in aanmerking voor deze felbegeerde award? Breng snel je stem uit!

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven