Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

Mood4Food, (h)eerlijke duurzame catering

De catering op de WorkPlace Xperience is in handen van Mood4Food. Het bedrijf is opgericht in 2009 en uitgegroeid tot een (h)eerlijke cateraar op de zakelijke evenementenmarkt.

Eigenaar en oprichter Driesse van de Weg vertelt vol passie over het succesvolle bedrijf dat hij samen met zijn vrouw en mede-eigenaar Zsa Zsa runt. “Mood4Food is voortgekomen uit eventbureau Trend Forward Events dat ik in 2004 gestart ben. In dat jaar heb ik ook mijn vrouw leren kennen”,  begint Driesse zijn verhaal. “Voor onze events huurden we veel cateraars in en Zsa Zsa was van mening dat wij dat met onze liefde voor heerlijk eten en drinken, zelf beter konden.” Van het een kwam het ander en dertien jaar later is Mood4Food een gerenommeerd cateraar die zich voornamelijk richt op de zakelijke evenementenmarkt.

Allround catering

Klanten en opdrachtgevers zijn bij Mood4Food aan het juiste adres voor allround catering, ofwel catering van a tot z én tot in de puntjes verzorgd. Van het meedenken met de opdrachtgevers over de juiste invulling en aankleding, tot de opbouw van een event en het op de gewenste momenten trakteren van bezoekers op de meest smaakvolle gerechten, goede koffie en mooie wijnen. Dat doen Driesse en Zsa Zsa samen met een toegewijd team van twaalf vaste medewerkers en de hulp van veel zzp’ers. “En altijd met een lach”, vult Driesse aan. “We zijn een heel persoonlijk bedrijf en hebben veel lol met elkaar. Tegelijkertijd zijn we superprofessioneel en genieten we oprecht van al het moois dat we samen neerzetten.”

Vegetarisch is standaard

De arrangementen die Mood4Food samen met haar vaste partners heeft samengesteld, vormen de basis voor ieder evenement. Maar het bedrijf is geen dertien- in-het- dozijn cateraar die werkt volgens een vast patroon. “Hoe wij ons onderscheiden in de markt? Door out of the box te denken, vernieuwend te zijn en altijd te zorgen voor een duurzame uitstraling”, legt Driesse uit. “Voor veel opdrachtgevers betekent een duurzame uitstraling, vegetarische catering. Daarom is onze standaard arrangementaanbieding dan ook 100% vegetarisch. Vlees- of visliefhebbers hoeven zich overigens geen zorgen te maken, ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij houden van een lekker stukje vlees of vis, maar zorgen er altijd voor dat de producten van een goede afkomst zijn.”

Bewust kiezen voor een duurzame cateraar

De duurzame ambitie komt bij Mood4Food van binnenuit. Driesse: “Duurzaamheid begint al in ons kantoor met een dak vol zonnepanelen. We zijn kritisch op ons energieverbruik, rijden met een deels elektrisch wagenpark en delen onze autoritten zo optimaal mogelijk in. Daarnaast kopen we onze diensten en producten altijd verantwoord in, planten we bomen om onze CO2-uitstoot te compenseren en doneren we geld aan Made Blue, om het waterverbruik tijdens een event te compenseren. Daarvoor brengen wij bij onze opdrachtgevers € 0,05 a € 0,10 per bezoeker in rekening. En dat wordt gewaardeerd. Voor veel opdrachtgevers is juist die duurzame ambitie en uitstraling een reden om voor ons te kiezen.”

Geen voedselverspilling

Voedselverspilling is ook een belangrijk speerpunt voor de cateraar. “Soms ontkom je er niet aan om eten weg te gooien, maar we hebben nu al vijf jaar een nauwe samenwerking met het Leger des Heils. Alle broodjes, wraps, salades en soepen die nog gekoeld of binnen de HACCP-norm te serveren zijn, worden wekelijks opgehaald door het Leger des Heils. Je hebt tenslotte altijd te maken met no-shows op een event. Als er 10% van de 800 bezoekers niet op komt dagen, betekent dat 250 overtallige broodjes. Hoe mooi is het dat we daar dak- en thuislozen blij mee kunnen maken?”

De Van Nelle Fabriek

De samenwerking met de Van Nelle Fabriek in Rotterdam start in 2017 als Mood4Food een event mag cateren dankzij een bevriende relatie die daar werkzaam is. Driesse: “Eigenaar Henk van Maanen had ons al eerder gespot bij andere events en besloot ons een kans te geven. Die pakten wij met beide handen aan, en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers hebben we op meerdere events in de fabriek de catering mogen verzorgen. Toen begin 2020 de samenwerking met de vorige vaste cateraar eindigde, kregen wij het verzoek om vaste cateraar te worden. Corona gooide roet in het eten, er waren simpelweg geen events. Maar inmiddels is het heerlijk werken op deze iconische locatie waar we tevens een eigen keukeninrichting en opslag hebben. De samenwerking met de Van Nelle Fabriek is ontzettend prettig. We begrijpen elkaar, spreken dingen naar elkaar uit en komen samen tot nieuwe ideeën. Zolang je goed met elkaar blijft communiceren en zorgt voor blije opdrachtgevers, betekent dat een win-winsituatie.”

We zijn ontzettend trots op Mood4Food en blijven nog heel lang de markt verrijken met een (h)eerlijk, duurzaam en compleet cateringconcept."

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven