Hybride werken Escaperoom op de WPX

Hybride werken Escaperoom op de WPX

Op een speelse en tegelijkertijd leerzame manier de uitdagingen van hybride werken ontdekken? Met de Escaperoom hybride werken van Solved kan dit!

Silvia de Haan, workplace consultant bij Solved, vertelt over de Solved Escaperoom. “Het is een mooie hybride kantooromgeving gebouwd in een trailer van 12 bij 4,5 meter. Het idee is dat je als team van vier tot acht personen onder hoge tijdsdruk de opdracht vervult. Hoe beter er hybride wordt samengewerkt hoe succesvoller het team is. En juist dat is natuurlijk lastig onder de tijdsdruk van de speeltijd van een half uur. Om te zorgen dat het naast veel fun ook echt leerzaam is voor de spelers kijk ik samen met de gamemaster mee vanuit de control room. Hierdoor kunnen we na afloop een debrief te geven over het hybride werken. Die tips en tricks gaan over gedrag, maar ook over het gebruik van de ruimte en over ICT-middelen. Kortom: over bricks, bytes en behaviour. Onderdeel daarvan is ook hoe om te gaan met collega’s, hoe je onderling afspraken maakt over het wanneer op kantoor werken en wanneer thuis en welk werk je waar doet.”

Zaken ontdekken als team

De Haan vertelt dat tot de ontwikkeling van de Solved Escaperoom is besloten omdat een hybride werkomgeving hand in hand gaat met gedrag en dat is juist waar de escaperoom zich ultiem voor leent. “Normaliter worden daar cursussen over gegeven of worden er slides over gewenste gedragsveranderingen gepresenteerd. Maar dat blijft toch een soort ‘droogzwemmen’. Door het te doen beklijft het. Bij een escaperoom gebeurt alles tegelijkertijd, niemand hoeft op elkaars beurt te wachten. Het is eigenlijk heel primair: je hebt een tijd en een doel. Bovendien moet je in een escaperoom – net als in het echte leven – zaken gaan ontdekken en het als team oplossen en niet als individu.”

De Solved Escaperoom is gebouwd door een professionele escaperoombouwer. Er zijn enkele partners die bij de escaperoom betrokken zijn zoals Trust (o.a. headsets en keyboards), Greenstories (groenvoorziening), PGA (meubilair) en Triccc (luchtbehandeling). Het laatste spel dat nog toegevoegd wordt in de Solved Escaperoom is van het werkplekbeheer platform CIAO. Tim van der Plaats, commercial director van CIAO: “Juist doordat er niet meer op vaste-, maar juist flexibele en verschillende dagen wordt gewerkt op kantoor is het hebben van een overzicht over waar, wanneer en hoe je collega’s werken is onmisbaar voor een goede samenwerking tussen teams. De game in de Solved Escaperoom speelt daarop in.”

De Escaperoom is terug op de WorkPlace Xperience op 14 en 15 maart. Haal je tickets hier en kom naar de hub van Solved om deel te nemen aan de Escaperoom.

permalink

Naar het overzicht

Meer Laatste nieuws over WorkPlace Xperience

Terug naar boven