Planon partner WorkPlace Xperience

Planon partner WorkPlace Xperience

Transformeer gebouwen tot kantoren van de toekomst. Dat is de oproep van WPX-partner Planon. Bram Aarntzen legt uit waarom dat belangrijk is.

Wat zijn volgens Planon de belangrijkste ontwikkelingen in de gezonde en duurzame werkomgeving?

“In 2023 moeten bedrijfsgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben en uiteindelijk moeten ze volledig energieneutraal zijn. En deze ontwikkeling beperkt zich niet alleen tot Nederland.

Architecten en bouwers zullen in hun ontwerpen duurzame, milieuvriendelijke keuzes moeten maken, niet alleen om aan de regelgeving te voldoen, maar ook om in te spelen op de veranderende eisen van gebruikers. Het kantoor van de toekomst zal daarom veel milieuvriendelijke kenmerken hebben – waaronder veel groen – en de grenzen tussen binnen en buiten zullen vervagen.

Het kantoor van de toekomst is een plek die sociale interactie en creativiteit stimuleert. Je hebt zin om daar te zijn. Het is een prettige plek die beter is dan je thuiskantoor.

Daarmee gezegd hebbende zijn sensoren de afgelopen jaren goedkoper en kleiner geworden dan ooit. Machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen worden toegepast om inzichten te verkrijgen en processen te controleren met de door sensoren gegenereerde data. Het kantoor van de toekomst bevat allerlei sensoren die zijn verbonden met meerdere systemen in het gebouw.”

Hoe zet Planon met zijn organisatie de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen?

“COVID-19 heeft onze manier van werken in rap tempo verstoord. De huidige manier van werken is allesbehalve gunstig voor de betrokkenheid van medewerkers en leidt tot productiviteitsverlies en aanzienlijke kosten voor de werving en het behoud van medewerkers. De toekomstige manier van werken is onvoorspelbaar geworden, maar er zal steeds meer aandacht zijn voor interactie, duurzaamheid, gezondheid, veiligheid en welzijn.

Transformeer daarom gebouwen tot kantoren van de toekomst. Biedt inspirerende ruimtes, met veel licht, planten, kleur en genoeg ruimte voor ontmoetingen en interactie. Duurzame gebouwen vol sensoren die in verbinding staan met elkaar en zorgen voor een optimaal werkklimaat. Deze kantoren hoeven niet duur te zijn. Planons nieuwe 'biofiele' tropische kas van staal en glas is goedkoper dan een wit, betonnen alternatief.

Door de COVID-19-pandemie is het kantoor van de toekomst snel dichterbij gekomen. Als u het daadwerkelijke gebruik meet, kunt u uw kantoorgebouw afstemmen op de werkelijke gebruikersbehoeften en uw werkplek transformeren tot een inspirerende, aangename en productieve omgeving.”

Waarom heeft Planon besloten met zijn organisatie deel te nemen aan de WPX?

“Het thema van dit evenement sluit goed aan bij het aanbod van Planon: Planon stelt FM, HR, Workplace Managers, Real Estate Managers, in staat om een werkplekstrategie te bouwen om slimme en boeiende werkplekken van de toekomst te bieden.”

Wat maakt in de ogen van Planon de WPX onderscheidend ten opzichte van andere beurzen/evenementen?

“Voor onze Nederlandse business area is dit een interessant evenement, omdat het van oorsprong een Nederlands 'owned' evenement is: de meeste werkplek evenementen worden vanuit andere landen uitgerold. Ook interessant, maar bij dit evenement zijn veel lokale experts -zowel binnen dit werkplekdomein als op het gebied van evenementenorganisatie, gericht op werkplekken- betrokken.” 

Kan Planon al een tipje van de sluier oplichten van de innovaties/projecten die het bedrijf op de WPX gaat presenteren?

“Informeren op het gebied van smart buildings en IoT en het publiek voorbereiden op het maken van de juiste keuzes om een aantrekkelijke werkplek van de toekomst te bieden. Daarnaast zal onze Bello rondlopen, die begeleiding biedt zodat men op de juiste plek terechtkomt of naar de juiste vergaderruimte gaat.”

permalink

Meer

Terug naar boven