Facility en Workplace Experience onderzoek 2022 gepresenteerd tijdens WPX

Tijdens de WorkPlace Xperience worden op 29 maart de uitkomsten van het Facility en Workplace Experience onderzoek 2022 gepresenteerd. Dit onderzoek wordt in opdracht van Facility Management Nederland uitgevoerd door TwynstraGudde.

In het onderzoek staat de eindgebruiker centraal. Bas Drijfhout en Nanda van Rijn-Koppers presenteren de uitkomsten van het onderzoek. Ze staan stil bij de ontwikkeling van de facility en workplace markt in cijfers, en ze kijken vooruit naar de manier waarop we gaan werken na corona. Michel Tobé (voorzitter van FMN) neemt het onderzoeksrapport in ontvangst.

De eindgebruiker centraal, werken na corona

Corona heeft het werk van facility en workplace managers sterk beïnvloed. Thuiswerken is een blijvertje en de inrichting van de kantooromgeving verandert permanent. Wat zijn de nieuwste trends? Hoe gaan de manier van werken van een organisatie – naar flexibiliteit en efficiënt ruimtegebruik – de inrichting van de werkplekomgeving bepalen? Onder 15.000 eindgebruikers is onderzoek gedaan naar de beleving van het werk en de werkomgeving. Aangevuld met inzichten van professionals kijken Nanda en Bas vooruit naar de manier waarop we willen werken na corona.  

De facility en workplace branche is veerkrachtig

Het onderzoek is gecompleteerd met inzichten in de omvang van de facility en workplace markt. Tijdens de presentatie staan Nanda en Bas ook stil bij de ontwikkeling van de markt in cijfers. De facilitaire sector is ondanks de voortdurende coronacrisis in 2021 weer opgeveerd. De sector heeft, in tegenstelling tot het jaar 2020, weer een groei doorgemaakt. Tijdens een presentatie wordt inzicht gegeven in de cijfers, samen met een overzicht van de belangrijkste verschuivingen in de deelmarkten.  

permalink

Meer

Terug naar boven