Escaperoom hybride werken primeur op WorkPlace Xperience

Escaperoom hybride werken primeur op WorkPlace Xperience

Hoe krijg je inzicht in de belangrijkste aspecten van hybride werken? Dat kan op een speelse en tegelijkertijd leerzame manier met de Escaperoom hybride werken van Solved. De primeur is op de WorkPlace Xperience op 29 en 30 maart.

Silvia de Haan, workplace consultant bij Solved, vertelt over de Solved Escaperoom. “Het is een mooie hybride kantooromgeving gebouwd in een trailer van 12 bij 4,5 meter. Het idee is dat je als team van vier tot acht personen onder hoge tijdsdruk de opdracht vervult. Hoe beter er hybride wordt samengewerkt hoe succesvoller het team is. En juist dat is natuurlijk lastig onder de tijdsdruk van de speeltijd van een half uur. Om te zorgen dat het naast enorm veel fun ook echt leerzaam is voor de spelers kijk ik samen met de gamemaster mee vanuit de control room. Hierdoor kunnen we na afloop een debrief te geven met betrekking tot het hybride werken. Die tips en tricks gaan over gedrag, maar ook over het gebruik van de ruimte en over ICT-middelen. Kortom: over bricks, bytes en behaviour. Onderdeel daarvan is ook hoe om te gaan met collega’s, hoe je onderling afspraken maakt over het wanneer op kantoor werken en wanneer thuis en welk werk je waar doet.”

Om de verrassing zo groot mogelijk te maken wil De Haan niet te veel weg geven van de uitdagingen waar spelers mee te maken krijgen. “Daarvoor is iedereen welkom 29 en 30 maart maar naar WorkPlace Xperience komen! Ik zou wel aanraden om alvast een tijdslot te reserveren” Om toch een beetje een gevoel te geven noemt ze voorbeelden van ideeën die uiteindelijk niet zijn gerealiseerd: “We hadden bijvoorbeeld een spel waarbij je een privégesprek in de open kantooromgeving opvangt dat je bewust afleidt van je doel en een spel waarbij je moet zorgen dat grote vergaderruimtes niet voor bila’s worden gebruikt.”

De Haan vertelt dat tot de ontwikkeling van de Solved Escaperoom is besloten omdat een hybride werkomgeving hand in hand gaat met gedrag en dat is juist waar de escaperoom zich ultiem voor leent. “Normaliter worden daar cursussen over gegeven of worden er slides over gewenste gedragsveranderingen gepresenteerd. Maar dat blijft toch een soort ‘droogzwemmen’. Door het te doen beklijft het. Bij een escaperoom gebeurt alles tegelijkertijd, niemand hoeft op elkaars beurt te wachten. Het is eigenlijk heel primair: je hebt een tijd en een doel. Bovendien moet je in een escaperoom – net als in het echte leven – zaken gaan ontdekken en het als team oplossen en niet als individu.”

De Solved Escaperoom is gebouwd door een professionele escaperoombouwer. Er zijn een aantal partners die bij de escaperoom betrokken zijn zoals Trust (o.a. headsets en keyboards), Greenstories (groenvoorziening), PGA (meubilair) en Triccc (luchtbehandeling).  Het laatste spel dat nog toegevoegd wordt in de Solved Escaperoom is van het werkplekbeheer platform CIAO. Tim van der Plaats, commercial director van CIAO: “Juist doordat er niet meer op vaste-, maar juist flexibele en verschillende dagen wordt gewerkt op kantoor is het hebben van een overzicht over waar, wanneer en hoe je collega’s werken essentieel voor een goede samenwerking tussen teams. De game in de Solved Escaperoom speelt daarop in.”

Na de WorkPlace Xperience gaat de Solved Escaperoom op aanvraag door Nederland rijden. Organisaties kunnen de Solved Escaperoom voor één dag of meerdere dagen huren. Op één dag kunnen 80 mensen de Escaperoom spelen. Dat betekend dat er voor een organisatie aan het einde 80 ambasadeurs van hybride werken bij zijn. De Haan: “De Solved Escaperoom is een serious game. Want als Solved geloven we erin dat je meer leert door te doen dan door erover te lezen.” Solved koppelt na zo’n dag de uitkomsten ook terug met de organisatie. “Namens ons kijken een gamemaster en een workplace consultant mee. Wij kijken niet alleen naar de eindtijd, maar ook bijvoorbeeld naar het aantal hints dat een team nodig heeft, in hoe verre middelen juist ingezet worden en of het gedrag past bij hybride werken. Deze inzichten geven we terug aan de organisatie. Dit advies geeft dan richting waar ze het best op kunnen inzetten: digitale middelen, de werkplek of toch op gedrag.”

Als je zeker wilt zijn van een plek in de Solved Escaperoom, meld je dan aan door het invullen van het contactformulier op de website met als datum ofwel 29 ofwel 30 maart. Solved neemt dan contact op om af te stemmen welk vrij tijdsslot het beste past.

permalink

Meer

Terug naar boven