Mens-centrisch ontwerpen <span>bevordert realisatie strategie bij medewerkers</span>

Mens-centrisch ontwerpen bevordert realisatie strategie bij medewerkers

Door mens-centrisch te ontwerpen heb je geen gap tussen de strategie van de directie en wat de medewerkers aan strategie ervaren. Dat is de centrale boodschap van een SWP Talks op de WPX met Harald den Houter (foto) en Sebastiaan Hoogstadt

Harald den Houter begint met een van de belangrijkste bevindingen uit het NTT Rapport van november 2021, waarin een onderzoek werd gedaan naar enerzijds de verschillende rollen binnen de organisatie (CEO, CIO etc.) en anderzijds de medewerkers: “Er is een mismatch tussen wat er vanuit de strategie van organisaties wordt gecommuniceerd en hetgene wat de medewerkers ervaren.” Den Houter heeft ook wel deels een verklaring: “Organisaties hebben de afgelopen twee coronajaren oogkleppen op gehad en wilden vooral de technologie activeren en zaken in de cloud zetten om mensen te ondersteunen die thuiswerkten. Dat is ook gebeurd, maar er is te weinig aandacht besteed aan hoe de medewerkers ermee om gingen.”

Sebastiaan Hoogstadt haakt daarop in: “Techniek faciliteert, maar de gap tussen de rollen binnen de organisatie is er. Ik zie dat pas nu de bewustwording hierover bij organisaties begint te komen, wat vervolgens leidt tot allerlei vragen over de voorzieningen.”

Hoogstadt heeft een duidelijk advies voor de workplace manager, die immers niet beschikt over een glazen bol met de toekomst van de werkomgeving: “Kies voor een flexibele oplossing.” Den Houter vult aan: “Ontwikkel een oplossing vanuit de mens. Als je iets mens-centrisch hebt ontworpen heb je niet meer de gap tussen wat de directie aan strategie uitzet en wat de medewerkers aan strategie ervaren.”

Tijdens de WorkPlace Xperience zijn er dertien SWP Talks opgenomen na de presentaties op de mainstage. Het interview van Inge Diepman met Harald den Houter en Sebastiaan Hoogstadt was de negende in deze serie. De SWP Talks van de WorkPlace Xperience zijn te beluisteren via Spotify en Springcast. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Nieuwsgierig naar de hele podcast? Beluister hem dan direct hieronder.

 

permalink

Meer

Terug naar boven