BINBIN partner WorkPlace Xperience

BINBIN partner WorkPlace Xperience

Afval scheiden is wettelijk verplicht, maar dat is nog niet bij iedereen bekend. Maikel van Dijk van WPX-partner BINBIN vertelt op de WPX over de samenhang met de circulaire economie.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste ontwikkelingen in de gezonde en duurzame werkomgeving?

“In Nederland, of feitelijk in heel Europa, streven we naar een circulaire economie in 2050. Dit geldt natuurlijk ook voor de werkomgeving. Afval, en daarmee afval scheiden en inzamelen, is een cruciale factor in een circulaire economie. In een 100% circulaire economie bestaat afval namelijk niet. Als de diverse afvalstromen, zoals papier, blik en plastic, maar ook bijvoorbeeld etensresten, gescheiden worden ingezameld, kunnen ze worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Zo krijgt een product steeds een nieuw leven en ontstaat een gesloten kringloop. Bij BINBIN willen we bijdragen aan het versnellen van deze transitie door bedrijven bewust te maken van de noodzaak van afval scheiden én hen te laten zien hoe eenvoudig het is om te starten met afval scheiden.”

Hoe zet jij met BINBIN de duurzame stap naar het gezond en gelukkig werken van morgen?

“Bij BINBIN hebben we een schat aan informatie, kennis en expertise in huis op het gebied van afval scheiden en inzamelen. Met onze producten, design circulaire afvalbakken met verschillende compartimenten, helpen we organisaties op weg naar een circulaire economie. Organisaties die willen starten met het scheiden van afval, staan wij graag bij met hulp en advies. Wij komen bijvoorbeeld langs voor een bedrijfsscan, waarbij we samen bepalen wat in een organisatie de grootste afvalstromen zijn en hoe de inzameling hiervan het beste ingericht kan worden. Ook helpen we organisaties met een breed scala aan communicatiemiddelen om het afval scheiden een vliegende start te geven. De stoere Dutch design look van onze bakken maakt het extra aantrekkelijk om ze een prominente plek in het bedrijf te geven en volop te gebruiken.”

Waarom heb je besloten met BINBIN deel te nemen aan de WPX?

“BINBIN is een startup en daardoor nog niet bij iedereen bekend. Hoewel we al veel spontane bestellingen uit binnen- en buitenland krijgen, willen we ons netwerk van resellers en potentiële klanten vergroten. Afval scheiden is wettelijk verplicht, maar dat is nog niet bij iedereen bekend. Wij willen die bekendheid vergroten en daarbij gelijk onze producten – hét hulpmiddel om effectief afval te scheiden – onder de aandacht brengen.” 

Wat maakt in jouw ogen de WPX onderscheidend ten opzichte van andere beurzen/evenementen?

“Dat weten we nog niet, want we komen voor de eerst. Maar de opzet is kleinschalig en dichtbij en dat spreekt ons aan.”

Kun je al een tipje van de sluier oplichten van de innovaties/projecten die je op de WPX gaat presenteren?

“We gaan vertellen over de circulaire economie; een presentatie die bewustwording moet brengen en kennis moet geven over het scheiden van afval. Wij weten er alles van, dus vraag ons gerust het hemd van het lijf, we zijn redelijk afgetraind! ;-).”

permalink

Meer

Terug naar boven