Soulzangeres Yuli Minguel treedt op tijdens Gold Party WorkPlace Xperience

De 43-jarige Yuli Minguel is volgens Simon Cowell een kruising tussen Tina Turner en Bette Midler. Of die typering juist is, kunnen de gasten van de Gold Party beoordelen op de Gold Party, 29 maart op de WPX.

 Yuli Minguel, die in 1978 in Heerlen werd geboren, is al sinds haar jeugd bezig met zingen. Het grote publiek leerde haar voor het eerst kennen tijdens het eerste seizoen – 2002/2003 – van de talentenjacht Idols, waar ze negende eindigde en furore maakte met haar vertolking van ‘Natural woman’ van Aretha Franklin. In 2010 deed ze mee aan The X Factor UK. Jurylid Simon Cowell noemde haar dat seizoen en kruising tussen Tina Turner en Bette Midler.

Inmiddels heeft ze ruime podiumervaring zowel met musicals als met concerten. Zo deed ze onder meer de backings voor Mariah Carey en Esmee Denters en speelde ze ruim vijftien jaar live met Hans Dulfer. Ook was ze te zien in de musical Hair. In augustus 2021 bracht ze tijdens de voorstelling Icons met prachtige vertolkingen een indrukwekkende ode aan soullegende Aretha Franklin. De muziek van Yuli Minguel varieert van honingzoete soul tot haarscherpe rocksoul.

permalink

Meer

Terug naar boven