Jim Teunizen

Jim Teunizen

Aanjager Circulaire Bouweconomie

BCI Gebouw

Jim Teunizen is expert op gebied van circulair bouwen. Hij brengt je op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving, de mogelijkheden om duurzame impact te maken bij verbouwingen, welke circulaire verdienmodellen er zijn en hoe je CO2-uitstoot voorkomt in conceptontwikkeling en besluitvorming.

Duurzaam bij design

De druk op organisaties om CO2-uitstoot te verminderen neemt toe. Traditionele ver(bouw) processen in het bouwproces nemen aardig wat CO2-uitstoot voor hun rekening. Er zijn veel innovaties die het mogelijk maken bouwmaterialen te gebruiken die CO2 opslaan in plaats van uitstoten. Dat vraagt wat van bouwers en opdrachtgevers.

Jim Teunizen

Jim Teunizen ontwerpt duurzame huisvestingsconcepten, is expert op het gebied van circulair ontwerpen en bouwen en is oprichter en directeur van Alba Concepts. Jim Teunizen is opgeleid als ingenieur aan de TU Eindhoven en heeft een ontwerpers- en rechtenopleiding gevolgd. Dit komt in zijn projecten goed van pas. De mix van techniek, financiën, juridische aspecten en duurzaamheid vormt vandaag de dag nog steeds de rode draad in zijn projecten. Zijn kracht is in de huid van de opdrachtgever te kruipen en op basis van een creatieve aanpak te komen tot nieuwe, vaak onverwachte, inzichten. Zijn inzet op het gebied van duurzaamheid heeft erin geresulteerd dat Jim voor het vijfde jaar op rij een plek in de top 10 heeft bemachtigd in de ABN AMRO Duurzame 50.

Terug naar boven