Ritswand BV

Flevolaan 60-F, 1382 JZ Weesp
T: +31 294 728 050

Met de producten van Ritswand kun je als bedrijf flexibel en snel je werkruimtes aanpassen. Ongeacht de ontwikkelingen die je organisatie doormaakt, dankzij Ritswand verandert je werkomgeving moeiteloos mee. Zelfs bij verhuizing. Van vergaderruimte, werkplek tot belcel: wij helpen je bedrijfsruimtes circulair én flexibel in te delen. Eenvoudig in montage en hergebruik, volledig modulair en zonder bouwkundig ingrijpen of waardeverlies.Het idee voor Ritswand is niet zomaar ontstaan. Oprichters Sasja Fransen en Hans Kok lichten toe hoe dit innovatieve en maximaal circulaire product het eerste levenslicht zag.

“Een aantal jaar geleden spraken we met een klant die duurzaam wilde ondernemen. De vraag was of we een wandsysteem konden leveren dat duurzaam is en bijdraagt aan de circulaire economie. Op dat moment was er in de markt niets beschikbaar wat aan die eisen voldeed. Een zekere mate van duurzaamheid was nog wel voorhanden, maar (volledig) circulair niet.Toen we daar met andere partijen over in gesprek gingen, begon de creatieve ondernemersgeest te borrelen. Wat nu als we dit zelf gaan ontwikkelen? Aan welke eisen zou dit systeem, naast circulair en duurzaam, nog meer moeten voldoen? Wat zijn duurzaamheid en circulariteit nu eigenlijk precies? Wat zouden we nog meer met dit systeem moeten kunnen? Kortom: vragen genoeg!

100% CIRCULAIR EN CRADLE-TO-CRADLE

“Voor het circulaire en cradle-to-cradle aspect zijn we op zoek gegaan naar materialen en leveranciers die hieraan voldoen. Om het transport en de levertijden tot een minimum te beperken, hebben we voor lokale producten gekozen: vrijwel alles wordt in Nederland geproduceerd.
Terug naar boven