I-Vention

               

iventionair is een startup met als missie gezonde lucht bieden voor iedereen en in elke omgeving. Het intelligente klimaatsysteem van iventionair integreert ventilatie en luchtreiniging met een data-gestuurd systeem. iventionair is daarmee het eerste vraaggestuurd klimaatsysteem. Het meet omgevingsfactoren zoals CO2  en aersolen alsook het werkelijk gebruik van een ruimte om onder alle omstandigheden het juiste klimaat te garanderen.

De pandemie heeft geleerd dat gebouwen niet voorbereid zijn op gezondheidsrisico’s die kunnen ontstaan. Het gevolg: sluiting van hele sectoren (onderwijs, sport, horeca, musea) en een nadrukkelijk thuiswerkadvies. Ook kwamen er veel vragen van medewerkers over de veiligheid waarin zij werken. Dit moet dus anders! Deze strategie is economisch niet vol te houden.

Gebouwen moeten ons juist beschermen tegen gezondheidsrisico’s zoals een pandemie: Nu en in de toekomst. Er zijn naast virussen vele andere verontreinigingen in de binnenlucht die een negatieve invloed hebben op onze gezondheid en daarmee ook op onze productiviteit.

iventionair is ontstaan vanuit een rijksoverheidsopdracht om sporten in binnensportaccommodatie weer veilig mogelijk te maken tijdens de pandemie. Deze high-risk omgeving kan gezien worden als worst case. Onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat iventionair de infectieverspreiding significant reduceert. Vanuit deze basis is iventionair verder doorontwikkeld voor o.a. scholen, kantoren, musea en restaurants.

De filosofie van iventionair is dus niet alleen ventileren of alleen luchtreinigen maar beide juist data-gedreven te integreren voor het verkrijgen van het beste uit twee werelden.

Het systeem van iventionair is SportInnovators aangewezen als een belangrijke oplossing om veilig sporten mogelijk te maken tijdens een pandemie. Inmiddels is iventionair gelanceerd op de World Expo in Dubai en door de Kamer van Koophandel in 2021 uitgeroepen tot de Top 100 Innovaties van Nederland.

- IVENTIONAIR THE FUTURE OF SUSTAINABLE INDOOR CLEAN AIR –

Terug naar boven