Richard Helmus

Richard Helmus

Manager Facility & Real Estate bij VGZ

   

Wat is je mooiste project van de afgelopen jaren waar je trots op bent?

Het gezondste kantoor van Nederland! We hebben in 2020 de WELL Building Standaard v2, niveau Platinum behaald met ons kantoor in Arnhem. Uniek omdat we hiermee hoog in de ranking staan als het gaat om de gezondste gebouwen in de wereld. Een groot project wat we bovendien hebben gerealiseerd in een bestaand en gebruikt gebouw met o.a. circadiaanse verlichting in het gehele gebouw (14.000m2).

Het belangrijkste aan dit Well traject is dat we investeren in het welzijn van onze medewerkers. De baten van het werken in een gezonde omgeving zijn wetenschappelijk onderbouwd. Gezondheid is onze core business als zorgverzekeraar, waardoor ‘practice what you preach’ dan ook zeker van toepassing is op deze ambitie. Samenwerken aan een gezonder Nederland!

We vinden het belangrijk om een eigen clubhuis te hebben. Waar je fijn kunt werken, waar je elkaar vindt en écht ontmoet. Een werkomgeving waar je energie van krijgt en waar je trots op bent. Vanuit deze overtuiging werken we al jaren aan een vitale en inspirerende werkomgeving. In 2017 mochten we daar voor ons kantoor in Arnhem de JLL Winning Workplace Award (thema Human Experience) voor in ontvangst nemen. Aansluitend formuleerde ik de ambitieuze doelstelling; we worden het gezondste kantoor van Nederland. Kortom wat was ik trots op ons Well FM team want we hebben dit toch maar even gefixt.

Waar ik ook wel trots op ben is dat we regelmatig in de pers/dagbladen verschijnen en bij het laatste paginagrote artikel van het Algemeen Dagblad opende de journalist met dat VGZ waarschijnlijk één van de meest enthousiaste facility manager van Nederland heeft. Ook kwam het belang van een workplace manager goed terug oftewel onze meerwaarde aangaande visie en impact voor de organisatie. 

Meer concrete informatie zie glossy magazine;  WELLkom en https://www.cooperatievgz.nl/cooperatie-vgz/nieuws-en-media/nieuwsoverzicht/Hoofdkantoor-CooperatieVGZ-gezondste-kantoor-van-Nederland

Terug naar boven