Martine Atzema

Martine Atzema

Afdelingsmanager Human Facility Management bij ProRail

   

Wat is je mooiste project van de afgelopen jaren waar je trots op bent? 

Wat een ontzettende eer om – als vertegenwoordiger van mijn team – genomineerd te zijn voor de verkiezing van Workplacemanager of the year!

Ik ben ontzettend trots op de werkomgeving die het mogelijk maakt dat ProRail collega’s hybride kunnen werken. Onze collega’s wilden graag deels thuis en op kantoor werken bleek toen we medio 2020 onderzoek deden naar de betekenis van Corona op onze rol als werkgever. We bereiden in een multidisciplinair programmateam de ProRail manier van hybride werken voor.

Met de voorbereidingen die we met het team reeds getroffen hadden voor corona - vanuit ons integrale serviceconcept ‘Werken als een Pro’ - konden we snel doorpakken op deze behoefte. We pasten onze regiokantoren in Zwolle en Eindhoven aan, ons hoofdkantoor de Inktpot en we gaven onze oude verkeersleidingspost - met een top locatie op Utrecht Centraal - een herbestemming als duurzame creatieve hotspot en eventlocatie. Samenwerken en je team ontmoeten, dat is wat we op kantoor willen doen.

Onze innovatieve overeenkomsten voor duurzame kantoorinrichting (met #Workbrands) en de overeenkomst met onze duurzame foodregisseur (#Eurest) hielpen enorm!

Bureaus en bureaustoelen werden gerefurbished, in ons hoofdkantoor de Inktpot zijn teamruimtes gecreëerd waarin veel gewerkt is met grondstoffen vanuit onze spoorse omgeving (denk aan akoestische panelen gemaakt van afgeschreven bedrijfskleding, staalkabels waar tegen onze planten groeien, golfplaten als wandbekleding, steigerpijpen om panelen tussen te bevestigen zodat we ze niet in monumentale muren hoeven boren, grindbakken als plantenbakken en betonnen dwarsliggers als bankje voor buiten). Meubels die we niet hadden haalden we tweedehands en meubels die we niet meer nodig hebben gaan de kringloop weer in. De cateraar straalt met lokale en verse producten, verleid mensen tot duurzaam en gezond eten en biedt collega’s een moment van ontspannen en ontmoeten met een heerlijke kop koffie van onze ‘Gebarista’.

Bovendien bouwde ons programmateam samen met #Colliers en #Ynno aan teamdialogen waarmee we het hybride werken ‘al lerend’ onder de knie krijgen. Geen regels maar principes op basis waarvan je als team kunt beslissen op welke manier en waar je gaat werken. In drie dialogen ervaar je de ‘mindset’ van hybride werken, speel je samen een werkplekspel waarmee je ontdekt welke manier van werken het beste bij jullie als team past en tot slot maak je als team afspraken hoe je hybride gaat werken!

Collega’s gaan steeds meer naar kantoor, ervaren dat de nieuwe omgeving - en het weer samen komen - goed doet. Daarbij hebben collega’s een ‘big smile’ wanneer ze elkaar ontmoeten in onze duurzame ‘foodstations’.

Terug naar boven