Jaytee van Veen

Jaytee van Veen

Rever Interieurprojecten

Wat betekent circulariteit voor jou?

Heel sec gezien betekent circulariteit simpelweg "producten na gebruik inzetten als grondstof voor nieuwe producten of materialen". Dit neemt in realiteit allerlei verschillende vormen aan. "Voor de één is een oneffenheid in de stoelzitting een doorn in het oog. Voor de ander maakt een kras of groef een tafelblad juist ‘af’. Oneffenheden die iemand slordig kan vinden, is voor de ander juist gebruikssporen van herinneringen die een product een eigen karakter en verhaal geven. Voor hen is het juist de onvolkomenheden die een meubelstuk volmaakt maakt." Geeft Jaytee aan.

"De transitie naar een circulaire economie begint bij anders denken. Wij zien een kantoor als een gebouw vol met waardevolle grondstoffen die een tweede leven verdienen; in de huidige of in een nieuwe vorm."

Circulariteit in de praktijk

Op de WorkPlace Xperience krijgen bezoekers een kijkje in Jaytees invulling van circulariteit. "De wereldbevolking, welvaart en consumptie nemen jaarlijks toe. Dat zet klimaat, natuur, maatschappij en economie onder druk. Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor het minimaliseren van grondstofgebruik, het reduceren van CO2-uitstoot en het beschermen van de wereldwijde natuur. Als Rever dragen wij hier actief aan bij en vinden dat we de aarde en haar grondstoffen niet langer zó intensief mogen gebruiken." 

Op grote schaal kan dit als een onbegonnen klus voelen. Jaytee is er echter van overtuigd dat op elk niveau impact gemaakt kan worden. "We zien het kantoor dan ook als een gebouw gevuld met grondstoffen die een tweede leven verdienen en ontwerpen een omgeving op basis van (eigen) bestaande materialen en producten. Wij willen en kunnen hier samen met onze opdrachtgevers een verschil in maken." 

Dit hoopt Jaytee te kunnen laten zien op de WorkPlace Xperience, "Onze ambitie is hoog en we vinden dat elke stap telt, zowel groot als klein! Daarmee zijn we met elkaar onderdeel van de hoognodige verandering en nemen anderen hier graag in mee."

Terug naar boven