Duurzaamheid betekent voor mij dat we leven en opereren binnen onze planetaire grenzen. Dit omvat zowel ecologische duurzaamheid als sociale duurzaamheid. Geen verspilling van materialen, energie en talent.  We kunnen ook in de werkomgeving nog veel leren van natuurlijke processen. De krachten in de natuur zijn namelijk nog lang niet ten volle benut.

Op welke manier sluit duurzaamheid in jou ogen aan op de Workplace Xperience?

Duurzaamheid is het fundament voor zowel de Workplace Xperience als de werkomgeving. Ontwerpen en creëren vanuit duurzaamheidsperspectief is nodig om een toekomstbestendige wereld voor volgende generaties te behouden. Het is dan ook super gaaf dat dit thema zo’n prominente plek heeft op de WPX op drie vlakken: hoe verbinden we innovatie aan de werkomgeving door het toevoegen van duurzame start-ups and scale-ups, hoe meten we duurzaamheid en de CO2-footprint van de WorkPlace Xperience en hoe stimuleren we duurzaam gedrag. 

We dagen alle bezoekers dan ook uit om na te denken over hoe zij elke dag een duurzame keuze kunnen maken en hun footprint zo klein mogelijk te houden bij het bezoek aan de WorkPlace Xperience. Kom je met het openbaar vervoer? Ga je carpoolen met een elektrische auto? Scheid je netjes je afval? We gaan het allemaal meten om de nieuwe standaard voor duurzame evenementen neer te zetten.

Terug naar boven